Life

Orașul din România în care se dau înapoi taxele și impozitele. Cum s-a ajuns la această decizie

Localitatea în care cetățenii români își primesc înapoi taxele și impozitele. De ce s-a recurs la această hotărâre majoră.
26.03.2024 | 09:35
Orasul din Romania in care se dau inapoi taxele si impozitele Cum sa ajuns la aceasta decizie
Localitatea în care cetățenii români își primesc înapoi taxele și impozitele. De ce s-a recurs la această hotărâre majoră. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România în care se dau înapoi taxele și impozitele. Cum s-a ajuns la această decizie radicală. Totul vine după o acțiune care a avut loc în urmă cu 3 ani și care s-a dovedit că este de partea oamenilor din regiune.

Localitatea în care cetățenii români își primesc înapoi taxele și impozitele. De ce s-a recurs la această hotărâre majoră

Localitatea în care cetățenii români își primesc înapoi taxele și impozitele. De ce s-a recurs la această hotărâre majoră. Peste 70 de familii din acest oraș au primit câștig de cauză după ce taxele și impozitele lor au fost dublate în 2021.

ADVERTISEMENT

Atunci oamenii din Orșova au decis să dea în judecată Primăria, contestând majorările uriașe. Cu toate acestea locuitorii nu își vor primi momentan banii încasați pe nedrept pentru că autoritățile au atacat decizia la curtea apel.

În ajutorul lor a sărit și un ONG, oamenii fiind revoltați că trebuie să scoată mai mulți bani decât alții din alte zone. Aceștia vor să se anuleze decizia de a se mări taxele și impozitele locale încasate în urmă cu 3 ani.

ADVERTISEMENT

„Aceste hotărâri de Consiliu Local au fost atacate în instanță și au fost câștigate de anumite familii din Orșova”, a declarat președintele asociaţiei Împreună Renaștem Orșova, Ciprian Mocanu, notează Antena 3.

„Noi, prin Asociația Împreună Renaște Orșova, am ajutat orșovenii care au apelat la noi și am susținut toate aceste demersuri”, a mai spus președintele asociației, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Orșova, orașul unde locuitorii pot primi banii pe taxe și impozite înapoi

Orșova este orașul unde locuitorii pot primi banii pe taxe și impozite înapoi. Mare atenție, însă, este vorba numa de familiile care au mers în instanță pentru a-și cere drepturile, dar pentru asta mai au de așteptat.

Finanțele vor fi încasate de aceste persoane numai în cazul în care decizia instanței va rămâne definitivă. În aceeași notă, Curtea de Conturi le-a cerut autorităților să revină asupra deciziei de majorare a taxelor si impozitelor ilegale.

ADVERTISEMENT

„Nu mi se pare normal. Am ajuns să plătim taxele și impozitele, ca și cum am avea salarii de parlamentari, noi nu avem, nu suntem așa”, a spus un cetățean din Orșova despre taxele uriașe din oraș.

ADVERTISEMENT
Tags: