Life

Orașul din România invadat de șobolani foarte mari. De frică, părinții se tem să-și mai lase copiii în parcurile de joacă

Localitatea din țara noastră cotropită de șobolani uriași. De teamă, oamenii nu-i mai scot pe cei mici în locurile de joacă.
17.05.2023 | 17:16
Orasul din Romania invadat de sobolani foarte mari De frica parintii se tem sasi mai lase copiii in parcurile de joaca
Orașul din țara noastră cotropită de șobolani uriași. De teamă, oamenii nu-i mai scot pe cei mici în locurile de joacă. Sursa foto: Unsplash.com / Michelle Gordon
ADVERTISEMENT

Orașul din România invadat de șobolani foarte mari. De frică, părinții se tem să-și mai lase copiii în parcurile de joacă. Situația pare să devină pe zi ce trece tot mai complicată. Ce decizie au luat autoritățile locale.

Localitatea din țara noastră cotropită de șobolani uriași. De teamă, oamenii nu-i mai scot pe cei mici în locurile de joacă

Târgu-Mureș este localitatea din țara noastră cotropită de șobolani uriași. De teamă, oamenii nu-i mai scot pe cei mici în locurile de joacă pentru că rozătoarele pot deveni periculoase și îi pot ataca pe neașteptate.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți localnici cred că problema pleacă de la gunoaiele care nu sunt ridicate zile întregi, dar și pentru că autoritățile locale au făcut ultima deratizare în urmă cu 3 ani. În prezent, doar au montat capcane.

Din păcate, situația nu este deloc una bună pentru cetățenii orașului care susțin că omnivorele, care sunt uriașe, intră în scările blocurilor și în mașinile parcate. Șobolanii mișună în voie, mai ales în cartierul Tudor.

ADVERTISEMENT

„Şobolanii sunt foarte mari şi periculoşi. Dacă muşcă un copil, ce se întâmplă? Eu nu vreau să îi văd în preajma copilului meu. Aici pe trotuar, unde copii colorează, se dau cu bicicletele.

Şi în parcuri sunt, să ştiţi, şobolanii. Ar trebui să deratizeze şi să facă ceva primăria”, au spus localnicii din Târgu-Mureș pentru observatornews.ro. Oamenii se tem și iau măsuri pentru siguranța celor mici.

ADVERTISEMENT

„S-au amplasat până în prezent în jur de 7.500 de capcane pentru şobolani, vor fi în jur de 15.00o, se vor elimina aceste rozătoare care apar primavara”, a declarat Florian Moldovan de la primăria orașului.

Târgu-Mureș, un oraș fără deratizare

Târgu-Mureș este un oraș în care primăria nu a mai făcut deratizare de foarte mulți ani. Cu toate acestea reprezentanții locali susțin că au montat până acum 7.500 de capcane și urmează să mai fie amplasate altele.

ADVERTISEMENT

Mai exact, săptămâna aceasta autoritățile speră să ajungă la un număr mai mare de capcane pentru șobolanii care au invadat cartierul Tudor. În plus, Florian Moldovan a mai declarat că deratizarea va dura aproximativ o săptămână.

ADVERTISEMENT
Tags: