Life

Orașul din România invadat de șobolani foarte mari. De frică, părinții se tem să-și mai lase copiii în parcurile de joacă

Localitatea din țara noastră cotropită de șobolani uriași. De teamă, oamenii nu-i mai scot pe cei mici în locurile de joacă.
17.05.2023 | 17:16
Orasul din Romania invadat de sobolani foarte mari De frica parintii se tem sasi mai lase copiii in parcurile de joaca
Orașul din țara noastră cotropită de șobolani uriași. De teamă, oamenii nu-i mai scot pe cei mici în locurile de joacă. Sursa foto: Unsplash.com / Michelle Gordon
ADVERTISEMENT

Orașul din România invadat de șobolani foarte mari. De frică, părinții se tem să-și mai lase copiii în parcurile de joacă. Situația pare să devină pe zi ce trece tot mai complicată. Ce decizie au luat autoritățile locale.

Localitatea din țara noastră cotropită de șobolani uriași. De teamă, oamenii nu-i mai scot pe cei mici în locurile de joacă

Târgu-Mureș este localitatea din țara noastră cotropită de șobolani uriași. De teamă, oamenii nu-i mai scot pe cei mici în locurile de joacă pentru că rozătoarele pot deveni periculoase și îi pot ataca pe neașteptate.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți localnici cred că problema pleacă de la gunoaiele care nu sunt ridicate zile întregi, dar și pentru că autoritățile locale au făcut ultima deratizare în urmă cu 3 ani. În prezent, doar au montat capcane.

Din păcate, situația nu este deloc una bună pentru cetățenii orașului care susțin că omnivorele, care sunt uriașe, intră în scările blocurilor și în mașinile parcate. Șobolanii mișună în voie, mai ales în cartierul Tudor.

ADVERTISEMENT

„Şobolanii sunt foarte mari şi periculoşi. Dacă muşcă un copil, ce se întâmplă? Eu nu vreau să îi văd în preajma copilului meu. Aici pe trotuar, unde copii colorează, se dau cu bicicletele.

Şi în parcuri sunt, să ştiţi, şobolanii. Ar trebui să deratizeze şi să facă ceva primăria”, au spus localnicii din Târgu-Mureș pentru observatornews.ro. Oamenii se tem și iau măsuri pentru siguranța celor mici.

ADVERTISEMENT

„S-au amplasat până în prezent în jur de 7.500 de capcane pentru şobolani, vor fi în jur de 15.00o, se vor elimina aceste rozătoare care apar primavara”, a declarat Florian Moldovan de la primăria orașului.

Târgu-Mureș, un oraș fără deratizare

Târgu-Mureș este un oraș în care primăria nu a mai făcut deratizare de foarte mulți ani. Cu toate acestea reprezentanții locali susțin că au montat până acum 7.500 de capcane și urmează să mai fie amplasate altele.

ADVERTISEMENT

Mai exact, săptămâna aceasta autoritățile speră să ajungă la un număr mai mare de capcane pentru șobolanii care au invadat cartierul Tudor. În plus, Florian Moldovan a mai declarat că deratizarea va dura aproximativ o săptămână.

ADVERTISEMENT
Tags:
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Circulația de pe Transfăgărășan și Transalpina, deschisă și iarna
Circulația de pe Transfăgărășan și Transalpina, deschisă și iarna
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română