Life

Orașul din România unde costă 2 lei să închiriezi o bicicletă, timp de o oră. Localnicii se tem că vor fi vandalizate

Orașul din România unde o bicicletă se închiriază extrem de ieftin. În ciuda prețului mic, localnicii nu apelează la această metoda nepoluantă de transport
06.12.2023 | 07:28
Orasul din Romania unde costa 2 lei sa inchiriezi o bicicleta timp de o ora Localnicii se tem ca vor fi vandalizate
Orașul în care s-a dorit ca bicicleta să ia locul mijlocului de transport în comun Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe orașe au subscris alternativelor nepoluante. După mari centrele urbane din România, a venit și rândul orașelor mai mici să pună la dispoziție locuitorilor biciclete de închiriat.

Orașul în care este mult mai rentabil să mergi pe bicicletă, în detrimentul mijlocului de transport în comun

De ani de zile, se militează pentru un mediu mai puțin poluat și pentru alternative ecologice ale mijloacelor de transport. După ce subiectul legat de trotinetele electrice a fost intens dezbătut, a venit timpul ca bicicletele să fie la putere.

ADVERTISEMENT

Mai nou, nu doar în orașele mari precum București, Cluj sau Timișoara există puncte de închiriere a bicicletelor. Moda a luat cu asalt și orașele mai mici, iar Buzău este un astfel de exemplu.

Aici, autoritățile au accesat fonduri europene pentru a le oferit localnicilor varianta nepoluantă a mijlocului de transport în comun. Momentan, au fost amenajate mai multe puncte de închiriere pentru biciclete.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, se pare că autoritățile au scăpat din vedere un aspect extrem de important. Chiar dacă pare greu de crezut, oficialii au uitat să pună la calcul și cheltuielile aferente reparațiilor.

Deși nu a trecut mult timp de când bicicletele au ajuns în oraș, deja, au fost înregistrate și primele daune. Multe dintre ele au fost serios avariate, ba chiar abandonate în diverse zone din oraș, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Localncii din Buzău nu au rezonat deloc cu intenția autorităților

Până acum, în Buzău au fost aduse 500 de biciclete care se află în 49 de stații de închiriere. Cine vrea să renunțe la mijlocul de transport în comun sau la mașina proprie trebuie să plătească un preț infim. Și anume, 2 lei pe oră.

Din păcate, intenția autorităților a fost una bună, dar rezultatul a fost real dezastru. Se pare că localnicii nu au rezonat deloc cu alternativele pentru un mediu mai curat. Neavând această cultură, programul este departe de a-și fi îndeplinit misiunea.

ADVERTISEMENT

Momentan, toate bicicletele zac în diverse zone ale orașului, iar asta pentru localnicii le lasă peste tot. Neavând grijă de ele și distrugându-le într-un timp atât de repede, s-a ajuns la un nou set de măsuri.

Prin urmare, în scurt timp, toate biciclete din Buzău vor fi retrase. Autoritățile au de gând să le amplaseze, din nou, în luna martie a anului viitor.

ADVERTISEMENT
Tags: