Life

Orașul din România unde se va construi un nou spital. Va avea dotări de top, plus un heliport. Lucrările au început deja

Orașul din România unde se va construi un nou spital. Va dispune de heliport și dotări de top. Au început deja lucrările.
15.11.2023 | 22:35
Orasul din Romania unde se va construi un nou spital Va avea dotari de top plus un heliport Lucrarile au inceput deja
Orașul din România unde se va construi un nou spital. Sursa foto: Antena 3 CNN/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care e orașul din România unde va fi construi un nou spital. Construcția a început deja, iar unitatea medicală va dispune de echipamente moderne și de heliport.

Orașul din România unde se va construi un nou spital. Au început deja lucrările

Un nou spital este construit la noi în țară și va fi dotat cu toate echipamentele moderne necesare. Spitalul va fi construit în Alexandria, în curtea unității medicale de urgență. Clădirea va avea subsol, parter și cinci etaje și va dispune de heliport.

ADVERTISEMENT

Noul spital va prelua secțiile care, în prezent, funcționează în corpul C al Spitalului Județean de Urgență, corp care nu este modernizat. Construcțiile pentru unitatea medicală au început, iar termenul de finalizare este peste aproximativ doi ani.

“Lucrările au început de ieri. Termenul de finalizare este luna septembrie a anului 2025. Valoare proiectului este peste 97 de milioane de lei, dintre care sunt fonduri guvernamentale, buget local și fonduri de la Banca Europeană de Investiții”, a declarat Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, potrivit antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Spitalul va avea o suprafață construită desfășurată pe mai mult de 8.000 de metri pătrați. Unitatea va dispune de 72 de paturi pentru pacienți. Noua clădire va avea, de asemenea, șase săli de operație, secție pentru nou-născuți și secție de Terapie Intensivă.

“(…) Vom avea laboratul integrat pe farmacie, centrul integrat de hemodializă, saloane de spitalizare de zi şi, de asemenea, terasa imobilului va avea un heliport”, a mai spus Adrian Gâdea.

ADVERTISEMENT

Banii pentru noul spital provin din trei surse de finanțare. Este vorba despre Banca Europeană de Investiții, fonduri guvernamentale prin Compania Națională de Investiții, dar și din bugetul județului Teleorman.

Pacienții internați în noul spital vor beneficia de condiții foarte bune, deoarece unitatea medicală va fi dotată cu toate cele necesare. Va fi dotat cu “aparatură de ultimă generație”.

ADVERTISEMENT

“Dar vorbim de un spital care va avea dotări de ultimă generaţie, atât din punct de vedere al echipamentelor medicale, dar şi al echipamentelor nemedicale şi, de asemenea, condiţiile hoteliere pentru pacienţi se vor îmbunătăţi”, a adăugat președintele Comsiliului Județean Teleorman.

ADVERTISEMENT