Life

Orașul pe care românii sunt înnebuniți să-l vadă ce se mai poate vizita doar cu rezervare. Doar 40.000 de turiști au voie să-l viziteze în fiecare zi

Locul adorat de turiștii români unde se mai poate ajunge numai cu rezervare. Autoritățile au limitat vizitele la 40.000 de persoane pe zi.
05.04.2024 | 17:25
Orasul pe care romanii sunt innebuniti sal vada ce se mai poate vizita doar cu rezervare Doar 40000 de turisti au voie sal viziteze in fiecare zi
Locul adorat de turiștii români unde se mai poate ajunge numai cu rezervare. Autoritățile au limitat vizitele la 40.000 de persoane pe zi. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Orașul pe care românii sunt înnebuniți să-l vadă ce se mai poate vizita doar cu rezervare. Doar 40.000 de turiști au voie să-l viziteze în fiecare zi. Care este scopul pentru care a fost luată această decizie, dar și pe ce perioadă au loc interdicțiile.

Locul adorat de turiștii români unde se mai poate ajunge numai cu rezervare. Autoritățile au limitat vizitele la 40.000 de persoane pe zi

Locul adorat de turiștii români unde se mai poate ajunge numai cu rezervare. Autoritățile au limitat vizitele la 40.000 de persoane pe zi pentru a gestiona mai bine numărul mare de oameni care ajung în această regiune.

ADVERTISEMENT

Michele Zuin, oficialul responsabil de buget și economie, spune că vrea să descurajeze turismul de masă care poate aduce dificultăți pentru locuitori. Mai exact, este vorba de Veneția din Italia, care dorește să aplice o taxă pentru cei interesați să o descopere.

Această taxă se va percepe începând cu data de 25 aprilie 2024 și este în valoare de 5 euro. Concret, turiștii care doresc să viziteze orașul trebuie să facă o rezervare înainte de a ajunge aici, altfel riscă să se aleagă cu o amendă.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile sunt cuprinse între 50 şi 310 euro și vor fi impuse celor care nu respectă noile dispoziţii. Copiii mai mici de 14 ani nu trebuie să achite nicio taxă, dar tot trebuie să fie înregistrați de părinți sau însoțitori.

Rezervarea se va face prin intermediul online pentru a se obţine un cod QR. Acesta va fi verificat în puncte specifice de intrare în orașul italian şi le asigură turiștilor accesul în cartierele istorice ale Veneţiei.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, autoritățile transmit că rezidenţii şi persoanele care s-au născut în Veneţia, precum şi elevii, muncitorii şi proprietarii de imobile în oraş vor fi exceptaţi de la plată. Aceștia nu au obligativitatea de a-şi face o rezervare.

Veneția, vizitată doar de 40.000 de turiști zilnic

Autoritățile din Veneția au mai transmis că restricțiile limitează vizitarea orașului la un număr de 40.000 de persoane pe zi. Aceste reguli se vor aplica între orele locale 08:30 şi 16:00, pentru un total de 29 de zile.

ADVERTISEMENT

Primarul susține că aceste restricții vor acoperi majoritatea weekendurilor cuprinse între 25 aprilie şi jumătatea lunii iulie. Din fericire, aceste reguli nu se vor lua în calcul pentru insulele mai mici din lagună, cum ar fi Murano.

„Orașul s-a născut tocmai pentru a atrage oamenii așa cum floarea atrage albina, pentru a crește economia, pentru diplomație, pentru comerț. Frumusețea nu este un scop în sine la Veneția și nu doar la Veneția.

Din 7 miliarde de oameni din lume, toți visează să vină măcar o dată în viață la Veneția. Am făcut calculul și 7 miliarde de oameni nu pot veni fizic în Veneția fiecare măcar o dată. Fizic nu se poate.

Urându-le fiecăruia să trăiască 100 de ani, împărțind numărul de zile la numărul de spații fizice din Veneția, nu încap toți oamenii acolo. E normal să face o programare cumva. De aceea facem asta”, a declarat edilul din Veneția, Luigi Brugnaro, conform digi24.ro.

În momentul de față, se estimează că programul din Veneția va avea costuri de 3 milioane de euro. De asemenea, sunt șanse mari să aducă încasări de aproximativ 700.000 de euro. În prezent, proiectul este văzut ca un experiment.

ADVERTISEMENT