Life

Orașul vechi de mii de ani din Europa care ascunde o poveste uimitoare. Multe persoane ajung aici fără să știe măcar cine l-a construit, dar și de ce

Orașul comoară din Europa despre care nu multă lume vorbește. Cât de ieftin este să ajungi aici și ce obiective turistice poți admira
18.12.2023 | 22:26
Orasul vechi de mii de ani din Europa care ascunde o poveste uimitoare Multe persoane ajung aici fara sa stie macar cine la construit dar si de ce
Cadiz, orașul minune din Spania despre care nu multă lume vorbește Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ai de gând să pleci să pleci într-o vacanță în curând și nu știi ce destinație să alegi, atunci, acest oraș este perfect. Este o destinație unde noul se îmbină cu vechiul, iar istoria se resimte la tot pasul.

Cadiz, orașul comoară al Spaniei

Atunci când își planifică vacanțele multă lume se îndreaptă către cele mai cunoscute destinații. Cadiz, chiar dacă nu este foarte popular în rândul românilor, este un oraș care trebuie vizitat, măcar o dată în viață.

ADVERTISEMENT

Cadiz este o destinație uimitoare, unde peisajele pur și simplu îți taie respirația. De la străzi micuțe, pline de culoare, până la priveliști întinse la malul oceanului, toate fac parte din frumusețea acestui oraș.

Cadiz este un oraș port situat în regiunea Andaluzia, din Spania. Este destinația perfectă pentru cei care vor să se bucure de aerul Cubei, însă, mult mai aproape de Europa și mult mai ieftin.

ADVERTISEMENT

Deși nu multă lume vorbește despre el, acest oraș spaniol găzduiește o mulțime de obiective turistice. La tot pasul, fiecare clădire are povestea ei și fiecare a jucat un rol important pentru evoluția Spaniei, până în prezent.

Ce trebuie să vizitezi neapărat dacă ajungi în zona Andaluziei

Arhitectura unica îți va fura privirea și aproape că nu există zonă în care să nu îți atragă ceva atenția. Cu atât mai mult cu cât istoria lui este una unică. La Cadiz s-a semnat prima Constituție a Spaniei, iar de asta amintește Plaza Espana.

ADVERTISEMENT

Cadiz este la origine o cetate ridicată de fenicieni. Se spune că aici au fost construite un port și un templu care ascundeau rămășițele lui Hercule. Fiind situat cu deschidere la ocean, a fost mult timp un nod al tuturor rutelor comericale.

Cei care ajung în Cadiz trebuie neapărat să viziteze piața centrală. Este una dintre principalele atracții ale zonei, mai ales datorită poziționării sale aproape de ocean. Aici, este imposibil ca cineva să reziste preparatelor pe bază de pește.

ADVERTISEMENT

Un alt obiectiv care trebuie bifat dacă ajungeți în Cadiz este Catedrală. Cu o poveste impresionantă și cu o arhitectură uimitoare, aceasta nu trebuie ratată. În zona, i se spune ”Catedrala Americilor”, iar asta pentru că a fost ridicată cu ajutorul fondurilor de la americani.

Un alt aspect foarte important în Cadiz este liniștea. Deși este punct turistic, nu are nimic din aglomerația tipică altor orașe spaniole. Fără hoteluri, cei care optează pentru acest oraș vor avea parte de un sejur extrem de liniștit, perfect pentru a-și reîncărca bateriile.

ADVERTISEMENT