News

Orban distruge PNL-ul după demisia lui Cîțu: ”A devenit o unealtă a lui Iohannis. A adunat la vârf toate gunoaiele”

Ludovic Orban lansează un atac dur la adresa PNL după demisia lui Cîțu. Fostul premier spune că formațiunea aflată la putere a devenit ”o unealtă a lui Iohannis” și ”a adunat la vârf toate gunoaiele”.
02.04.2022 | 18:53
Orban distruge PNLul dupa demisia lui Citu A devenit o unealta a lui Iohannis A adunat la varf toate gunoaiele
ADVERTISEMENT

Îndepărtarea lui Florin Cîțu din fruntea liberalilor, venită la doar 6 luni de la celebrul și controversatul Congres PNL, atrage critici dure din partea unui fost lider al formațiunii.

Ludovic Orban, după demisia lui Cîțu: ”PNL a adunat la vârf toate gunoaiele. Partidul, o unealtă a lui Iohannis”

Ludovic Orban, președintele Partidului Forţa Dreptei, a avut o reacție extrem de vehementă în legătură cu ceea ce se întâmplă în fostul său partid.

ADVERTISEMENT

Acesta susţine că problema PNL nu este Florin Cîţu, ci faptul că această formaţiune politică s-a transformat în ”Unitate Militară PNL” şi a devenit ”o unealtă a lui Iohannis”.

Orban îi jignește pe foștii săi colegi, aflați acum în fruntea partidului, pe care îi numește ”gunoaie”.

ADVERTISEMENT

”Problema PNL este aceea că a devenit o unealtă a lui Iohannis, care foloseşte PNL-ul în interes personal. A doua problemă este aceea că PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul.

S-a transformat în UM PNL – unitatea militară PNL, cu Armata şi cu Miliţia în frunte, pe post de preşedinte şi de secretar general. A treia mare problemă este că e în alianţă cu PSD şi că nu are capacitatea de a reprezenta clasa mijlocie şi alegătorii liberali care au acordat încrederea. În fine, ultima problemă este o problemă de gravă lipsă de caracter.

ADVERTISEMENT

PNL, la vârf astăzi, a adunat toate gunoaiele, oameni lipsiţi de caracter, trădători, oameni care nu au decât interese personale şi afaceri cu statul şi nu au nicio legătură cu cetăţeanul român. Astea sunt problemele PNL, nu Cîţu”, a precizat Orban, sâmbătă, pentru Agerpres.

Ce spune Orban de o posibilă revenire în PNL

În ceea ce privește o posibilă reîntoarcere a sa în PNL, fostul premier a spus că ”sub nicio formă” nu ia în calcul o asemenea variantă, atât timp cât partidul ”va fi unealta lui Iohannis”.

ADVERTISEMENT

”Sub nicio formă. Atât timp cât PNL va fi unealta lui Iohannis, atât timp cât PNL va accepta să stea la guvernare cu PSD, atât timp cât în conducerea PNL vor rămâne oameni gen Iulian Dumitrescu, Flutur, Bode, Alina Gorghiu etc., oameni certaţi complet cu interesul public, ei sunt adversarii mei politici şi în niciun caz posibili parteneri”, a adăugat Orban pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT