Sport

Ovidiu Burcă a anunțat obiectivul lui Dinamo înainte de meciul cu Poli Iași: „O să par rupt de realitate”

Ovidiu Burcă a anunțat care este obiectivul lui Dinamo în acest sezon. Antrenorul a prefațat duelul cu Poli Iași de pe Arena Națională.
26.10.2023 | 15:00
Ovidiu Burca a anuntat obiectivul lui Dinamo inainte de meciul cu Poli Iasi O sa par rupt de realitate
Ovidiu Burcă a anunțat obiectivul lui Dinamo înainte de meciul cu Poli Iași. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo are moralul la pământ după înfrângerea usturătoare cu Hermannstadt, scor 0-4, în ultima etapă din SuperLiga. Formația din Ștefan cel Mare are ocazia să-și spele din păcate cu o victorie în fața lui Poli Iași, vineri, 27 octombrie, ora 20:30. Ovidiu Burcă a anunțat obiectivul „câinilor” înainte de partida împotriva moldovenilor.

Ovidiu Burcă, promisiune pentru fani înainte de Dinamo – Poli Iași: „Echipa nu va mai arăta așa în acest sezon”

Înainte de pauza pentru acțiunea naționalei, Dinamo a remizat cu CFR Cluj, scor 1-1. Ovidiu Burcă a fost convins că acela a fost momentul revenirii „câinilor”. Totul s-a dovedit a fi o falsă realitate, deoarece formația din Ștefan cel Mare a pierdut categoric la Sibiu, scor 0-4 cu Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă le-a promis fanilor că Dinamo nu se va mai prezenta într-un asemenea mod în actuala stagiune. „Îmi asum meciul de la Sibiu. Am gestionat greșit această pauză, asigur suporterii că echipa nu va mai arăta așa în acest sezon.

Spun aceste lucruri pentru că au fost mulți oameni la Sibiu, mulți dinamoviști. La meciul cu CFR, credeam cu toții că acela a fost declicul. Este apăsător. Vă dau totuși exemplu River Plate sau Leeds, este greu să te reîntorci la nivelul primii ligi.

ADVERTISEMENT

Revenirea vine la pachet cu niște frământări, situații complexe. Din interior, dacă analizezi lucrurile, sunt puțini oameni care au de a face cu o situație complexă ca aceasta. Fanii sunt obișnuiți să câștige campionate, trofee. Unii au răbdare, alții mai puțin. Este timpul să întoarcem situația”, a declarat Ovidiu Burcă, la conferința de presă.

Ovidiu Burcă a anunțat obiectivul lui Dinamo înainte de meciul cu Poli Iași: „O să par rupt de realitate”

Ovidiu Burcă nu concepe că Dinamo nu se va putea salva de la retrogradare. Înaintea meciului cu Poli Iași, antrenorul a stat de vorbă cu șefii clubului și a mărturisit că are încredere totală din partea acestora. Antrenorul „câinilor” consideră că o clasare între locurile 8-10 la finalul sezonului nu este imposibilă.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să marcăm goluri, este simplu. Noi încercăm să atacăm cu 11 jucători, să ne apărăm cu 11. Ultimii metri de teren țin mult de cum iese mingea din zona 1. În frunte cu mine, trebuie să dau cele mai bune soluții tactice pentru a ajunge în ultimii metri și la finalizare.

Sunt ferm convins că ne vom salva de la retrogradare. O să par puțin rupt de realitate, dar lăsați-mă să am încredere totală în echipa mea. Am ajuns să-i cunosc pe jucătorii mei, ei pe mine. Sunt convins că vom vedea o altă față a echipei de acum.

ADVERTISEMENT

Putem fi în obiectivul 8-10. Nu e o ruptură atât de mare în clasament. Am stat de vorbă cu cei din conducere săptămâna asta, cred că a fost constructiv și sunt la dispoziția lor. Am susținerea lor 100%”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Poli Iași, coșmarul lui Dinamo

Dinamo și Poli Iași s-au întâlnit de trei ori în sezonul trecut al ligii secunde. Toate cele trei partide au fost câștigate de formația pregătită de Leo Grozavu, care nu va sta pe bancă împotriva „câinilor”. Moldovenii au câștigat cu 1-0, 3-1, și 4-1.

„Cu Iași este un meci foarte interesant, nu am reușit până acum să-i învingem, Grozavu imprimă o agresivitate bună echipei. Trebuie să le sărim pressing-ul și să ajungem în poziții bune la finalizare. E o ambiție, e o chestie de orgoliu, motivație extra să îi batem pe ei”, a încheiat Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT
Cotă WIN2 pentru Dinamo: 3.24 este cota pentru „X” la meciul Dinamo - Poli Iași