Sport

Ovidiu Burcă, supărat că Dinamo a pierdut un tânăr de perspectivă: ”Un atac brutal”

Ovidiu Burcă mizează pe mulți tineri la Dinamo în acest debut de sezon, dar este deranjat de faptul că a pierdut un jucător de perspectivă din cauza unei accidentări.
13.09.2023 | 17:40
Ovidiu Burca suparat ca Dinamo a pierdut un tanar de perspectiva Un atac brutal
Ovidiu Burcă mizează pe mulți tineri la Dinamo în acest debut de sezon, dar este deranjat de faptul că a pierdut un jucător de perspectivă din cauza unei accidentări
ADVERTISEMENT

Campionatul revine în forță după pauza cauzată de meciurile echipelor naționale, iar tehnicianul ”câinilor” pregătește pentru partida cu FC U Craiova titularizarea unui jucător care nu a prins niciun minut până acum.

Un tânăr de la Dinamo, pariul pierdut al lui Ovidiu Burcă

Încă de la venirea sa la Dinamo, la începutul sezonului precedent, Ovidiu Burcă a ales să mizeze foarte mult pe tineri, printre aceștia fiind și gemenii Alex și David Irimia (17 ani). Doar că startul noii stagiuni din SuperLiga i-a dat planurile peste cap antrenorului după accidentarea neașteptată a lui Alex.

ADVERTISEMENT

”Noi credem foarte mult în ei, dar este nevoie de puțin timp. Dacă pentru cei care au jucat aproape toate meciurile anul trecut, la Liga 2, trecerea la Liga 1 te costă, gândiți-vă ce însemna pentru niște tineri care au apărut de câteva ori și erau cruzi chiar și pentru nivelul ligii a doua…

La ei creșterea este evidentă, de la săptămână la săptămână, de la lună la lună. Vă spun sincer că, personal, am fost foarte supărat, l-am trimis să joace la juniori și un atac brutal asupra lui Alex l-a făcut să stea în afara circuitului de aproape 3 săptămâni, el nici acum nu se antrenează cu noi.

ADVERTISEMENT

În pregătire îl integrasem în anturajul echipei, începusem să-i dăm mai multe minute. Sunt ferm convins că dacă nu s-ar fi accidentat l-ați fi văzut titular, cel puțin în Cupă, ar fi însemnat enorm pentru el”, a declarat Burcă, pentru Radio Dinamo.

Burcă nu mai vrea transferuri până în iarnă

Dinamo va reveni pe Arena Națională la partida cu FC U Craiova, din etapa a 9-a din SuperLiga. Întâlnirea se va desfășura vineri, 15 septembrie, de la ora 21:30, iar ”câinii” speră ca fanii să vină în număr mare pentru și prețul biletelor este unul acceptabil.

ADVERTISEMENT

După primele 8 etape, Dinamo este pe locul 11, cu 8 puncte, unul mai puțin decât FC U Craiova. Elevii lui Burcă au obţinut două victorii în acest sezon: 1-0 cu FC Botoşani şi 3-2 cu FC Voluntari.

Tehnicianul a făcut o analiză după primele meciuri ale stagiunii şi a spus că până în pauza de mercato din iarnă nu mai are nevoie de jucători, chiar dacă a fost nevoit să facă nişte compromisuri în această vară.

ADVERTISEMENT

În pauza de campionat cauzată de meciurilor internaționale, Dinamo a jucat un meci de verificare la Săftica împotriva celor de la CS Tunari, din liga secundă. ”Câinii” s-au impus cu un  categoric 7-0 și au arătat că sunt pregătiți pentru duelul cu FC U Craiova.


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 2,05 este cota pentru ”nu înscriu ambele echipe” la meciul Dinamo – FCU Craiova

ADVERTISEMENT