Life

Pădurea misterioasă în care copacii sunt strâmbi. Oamenii de știință nu pot explica de ce arborii sunt deformați

Pădurea în care copacii sunt strâmbi a ridicat multe semne de întrebare. Specialiștii nu pot explica fenomenul întâlnit.
22.02.2024 | 08:18
Padurea misterioasa in care copacii sunt strambi Oamenii de stiinta nu pot explica de ce arborii sunt deformati
Pădurea în care copacii cresc strâmbi a uimit pe toată lumea. Oamenii de știință nu pot explica de unde provine acest fenomen. Sursă foto: Google
ADVERTISEMENT

Pădurea în care copacii sunt strâmbi este un mister pentru toată lumea. Acest loc se află într-un orășel din Polonia, iar mulți turiști străbat lumea pentru a vedea cu ochii lor ce se întâmplă acolo.

Pădurea în care copacii sunt strâmbi a uimit pe toată lumea

În Pădurea Strâmbă cresc aproximativ 400 de arbori în diverse forme. Trunchiurile copacilor sunt curbate și sunt înclinate spre Nord. Acești pomi ajung să măsoare până la 50 de metri.

ADVERTISEMENT

Pădurea din Polonia este un fenomen natural ciudat. Astfel, la aproximativ 40 de centimetri la nivelul solului, arborii au fost îndoiți, trunchiul ajungând la un unghi de 90 de grade.

Specialiștii au încercat să explice acest fenomen, însă nicio ipoteză nu stă în picioare. Ei explică că gravitația acționează în jos și nu într-un mod curbat.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, în pădurea din Polonia găsim și alte grupuri de arbori care cresc verticali. Nici pentru acest fenomen nu există o explicație rațională, deoarece forța gravitațională ar impacta doar anumite grupuri de pini.

De ce ar fi copacii strâmbi în pădurea din Polonia

O altă explicație pentru acest mister sugerează că zăpada abundentă a creat o presiune asupra copacilor în timpul creșterii, iar acest lucru i-a determinat să aibă forme ciudate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nici această teorie nu este justifică de ce alți copaci din zona respectivă nu au forme asemănătoare ca cei din Pădurea Strâmbă.

Specialiștii nu au găsit încă la o explicație cu privire la motivul pentru care acești copaci au o formă ciudat. Dar, mulți susțin că acești copaci au fost modificați de locuitorii orașului Gryfino.

ADVERTISEMENT

Se spune că copacii au fost plantați în jurul anului 1930, iar la vremea respectivă oamenii obișnuiau să modeleze arborii tineri pentru a-i utiliza mai ușor în construcții. Totuși, nu există dovezi care se confirme această ipoteză.

Odată cu declanșarea celui de al- Doilea Război Mondial și ocuparea Germaniei în Polonia activitățile locale au încetat. Oamenii nu au mai avut grijă de natură, iar acest lucru se poate să fi cauzat misterul din Pădurea Strâmbă.

ADVERTISEMENT