Sport

Palmaresul de invidiat al Karinei Mihuț, campioană de kempo și bursieră la școală

Karina Mihuța îmbină școala și sportul ca nimeni alta. În vârstă de 17 ani, Mihuța este o elevă de top, dar și o sportivă de nota 10.
28.12.2023 | 18:17
Karina Mihuta, lectie despre sport si educatie
ADVERTISEMENT

Oradea, un oraș cu o tradiție bogată în cultură și educație, se mândrește cu talentele sale, iar printre acestea se află Karina Mihuța, o adolescentă de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la unul dintre cele mai prestigioase licee din oraș.

Karina Mihuța are aproape 100 de medalii

Ceea ce o face remarcabilă nu este doar succesul academic notabil, ci și performanțele sale remarcabile în lumea sporturilor de contact – kempo și taekwondo. Cu un palmares impresionant în spate și o pasiune pentru sporturi care implică contactul direct, Karina a început călătoria sa în lumea artelor marțiale la vârsta de 8 ani, sub îndrumarea tatălui său, care a simțit că este important ca fiica sa să învețe să se apere.

ADVERTISEMENT

Astfel, au început antrenamentele de taekwondo, care au deschis calea către performanțe notabile în kempo și taekwondo. La kempo mă simt ca acasă. Kempo este a doua mea familie”, mărturisește cu pasiune Karina Mihuța, campioană la kempo și taekwondo.

Este evident că această tânără sportivă și-a găsit adevărata chemare în lumea kempo, unde se simte în largul ei și unde a reușit să-și etaleze abilitățile în mod excepțional. Cu o determinare și o disciplină demne de admirație, Karina a adăugat ulterior antrenamentele de judo și box la programul său încărcat, dar concurează doar la taekwondo și kempo.

ADVERTISEMENT

Performanțele sportive sunt dublate de cele academice

Performanțele sale în aceste două discipline au fost răsplătite cu numeroase medalii: “Acum câteva zile le-am numărat și am în jur de 85, 90”, dezvăluie tânăra campioană.

Însă, realizările sportive ale lui Karina Mihuța nu sunt singurul aspect care o definește. Elevă în clasa a XI-a la un liceu de prestigiu din Oradea, Karina a terminat clasa a X-a cu o medie impresionantă de 9.70. Profilul său teoretic nu a fost un obstacol pentru a străluci și în domeniul academic.

ADVERTISEMENT

“Am bursă, am terminat clasa a X-a cu media 9.70 la unul dintre cele mai bune licee din Oradea. Am o rutină foarte strictă, școală, învățat, antrenament și apoi iar învățat, apoi pregătit pentru a doua zi la școală și totul se repetă zi de zi”, declară cu mândrie Karina Mihuța. Astfel, ea demonstrează că poate gestiona cu succes atât provocările școlare cât și cele sportive, evidențiindu-se ca un model de echilibru și succes pentru tinerii din comunitatea sa.

Dragostea pentru kempo a făcut-o pe Karina să parcurgă drumul lung de la Oradea până în București pentru a concura la competiții, chiar dacă călătoria presupune un efort considerabil. Dacă m-ați fi întrebat acum 2 sau 3 ani, aș fi zis că era un chin pentru mine, dar acum a devenit o plăcere”, mărturisește campioana.

ADVERTISEMENT

Karina Mihuța, cu realizările sale de excepție și abilitățile sale remarcabile, devine un exemplu demn de urmat pentru tinerii din Oradea și nu numai. Cu o viață dedicată excelenței atât în sala de clasă, cât și pe tatami, această tânără campioană reprezintă o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare, dovedind că pasiunea, disciplina și efortul pot duce la succes pe toate planurile.

ADVERTISEMENT