Fotbal international

Panică la Riad! Gomis s-a prăbușit pe gazon. Ce s-a întâmplat cu fotbalistul lui Al Hilal

18.02.2021 | 21:24
Panica la Riad Gomis sa prabusit pe gazon Ce sa intamplat cu fotbalistul lui Al Hilal
ADVERTISEMENT

Bafetimbi Gomis a leșinat pe teren, chiar înaintea meciului dintre Al Hilal și Al Ettifaq. Echipa medicală a intervenit prompt și atacantul a putut începe partida. Mai mult, Gomis a deschis scorul în minutul 59.

Nu este prima oară când atacantul francez își îngrozește, fără voia lui, coechipierii și adversarii. Fotbalistul de 35 de ani suferă de sincopă vasovagală.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când și-a pierdut cunoștința s-a întâmplat în august anul trecut, chiar în timpul partidei cu Al Ahli, în etapa a 26-a a sezonului precedent.

Nu a fost necesară înlocuirea lui Gomis

Chiar dacă le-a dat din nou emoții celor prezenți pe stadion, Bafetimbi Gomis a fost titularizat și chiar a marcat primul gol al echipei lui, în minutul 59.

ADVERTISEMENT

Mai mult, francezul a continuat să evolueze și a reușit dubla în minutul 80, în victoria echipei sale, care a adus-o pe Al Hilal mai aproape de liderul Al Shabab.

După 19 etape disputate în Super Liga Arabiei Saudite, fosta echipă a lui Răzvan Lucescu este a doua în claament.

ADVERTISEMENT

Cum se manifestă Sincopa Vasovagală

Sincopa Vasovagală este o afecțiune cardiacă care se manifestă prin scăderea bruscă a ritmului cardiac, fapt ce duce, cel mai adesea, la leșin şi pierderea cunoștinței pentru scurt timp.

Afecțiunea provoacă, de asemenea, tensiunii arteriale prin reducerea fluxului de sânge spre creier. Sincopa Vasovagală este provocată de stres, nu e periculoasă și nu necesită tratament.

ADVERTISEMENT

Așa se explică faptul că deși sunt dese momentele de pierdere a cunoștinței, Gomis, care suferă de această afecțiune, nu are interdicție din partea medicilor de a practica sportul de performanță.

ADVERTISEMENT