Sport

Eșec dramatic pentru Răzvan Lucescu! PAOK Salonic a ratat calificarea în finala Cupei Greciei la penalty-uri. Reacția tehnicianului român

PAOK și Panathinaikos au oferit un duel încins în semifinalele Cupei Greciei. Echipa lui Lucescu Jr. a fost eliminată dramatic după loviturile de departajare.
21.02.2024 | 23:41
Esec dramatic pentru Razvan Lucescu PAOK Salonic a ratat calificarea in finala Cupei Greciei la penaltyuri Reactia tehnicianului roman
Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a fost eliminată dramatic de Panathinaikos Atena, în semifinalele Cupei Greciei. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
21-02-2024
21:47

Răzvan Lucescu, dărâmat după ratarea calificării

Răzvan Lucescu s-a arătat extrem de mâhnit de faptul că PAOK Salonic a ratat calificarea în finala Cupei Greciei, după un meci de infarct cu Panathinaikos Atena.

”În fotbal sunt și situații de acest fel. Pe de o parte, e greu de suportat atâta amărăciune, o asemenea supărare. Pe de altă parte, am fost eliminați după o perioadă scurtă în care nu am jucat așa cum ar fi trebuit.

Am dominat jocul, am câștigat în timpul regulamentar… am făcut 2-0 și când eram în zece jucători. Am arătat că suntem o echipă care poate juca un fotbal bun împotriva oricărui adversar.

Jucătorii știau foarte bine, de ieri, că am venit aici să ne calificăm. Lucrurile au început foarte bine pentru noi, am făcut 2-0, dar Rahman Baba s-a accidentat. La lovituri de departajare sunt emoții, se poate întâmpla orice și astfel am ratat calificarea.

În seara asta, jucătorii au arătat fantastic. Trebuie să continuăm așa cum am fost până la primul meci împotriva lui Panathinaikos de acasă”, a declarat tehnicianul român.

De partea cealaltă, Fatih Terim, antrenorul lui Panathinaikos, a sărbătorit cu mult entuziasm calificarea în finala Cupei Greciei, mai ales că înaintea acestui joc s-a vehiculat varianta demiterii sale.

”Avem probleme cu inima după astfel de jocuri, meciul cu Olympiakos va fi la fel de greu ca și acesta. Un meci nu s-a terminat până când nu spune Panathinaikos că s-a terminat! Am făcut schimbări și am jucat cu doi atacanți până în ultimul minut.

Panathinaikos este în finală, am ajuns în finală. Așa e fotbalul, dacă nu poți în 90 de minute, te duci în prelungiri, dacă nu poți în prelungiri, te duci la penalty-uri. Le mulțumesc foarte mult jucătorilor mei, care s-au luptat, și fanilor noștri.

Suntem întristați de accidentarea jucătorului de la PAOK, sper să primim vești bune. Indiferent de rezultat, ceea ce contează este sănătatea jucătorilor”, a spus Terim.

21-02-2024
20:25

Răzvan Lucescu, eliminare incredibilă în Cupa Greciei

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a fost eliminată dramatic de Panathinaikos Atena, în semifinalele Cupei Greciei.

După a pierdut manșa tur pe teren propriu, scor 0-1, PAOK a mers la Atena și a egalat situația prin golul lui Zivkovic (72). Meciul a intrat în prelungiri și trupa antrenorului român a mai punctat o dată prin Kedziora (105).

În finalul reprizei a doua de prelungiri, jucătorul Baba Rahman de la PAOK s-a accidentat grav. Fundașul stânga ghanez s-a dat cap în cap cu un adversar și a fost nevoie ca medicii să-i pună guler la gât înainte de a fi luat cu ambulanța și dus la spital.

Rămasă în 10 oameni, pentru că Răzvan Lucescu efectuase toate schimbările, PAOK a primit gol la ultima fază din prelungiri. Deși s-au arătat doar 6 minute de prelungire, Panathinaikos a înscris golul care a trimis jocul la loviturilor de departajare în minutul 120+9 prin Limnios.

La loteria penalty-urilor, formația din Salonic a ratat în 3 rânduri ocazia de a închide partida și le-a permis celor de la Panathinaikos să se impună în cele din urmă cu 6-5 la loviturile de departajare, după executarea a câte 9 serii.

PAOK a pierdut prima manșă a „dublei” cu Panathinaikos din semifinalele Cupei Greciei. Formația pregătită de „Împăratul” Fatih Terim s-a impus la limită, scor 1-0, pe Toumba Stadium. Returul și calificarea în marea finală se va decide peste o săptămână la Atena.

PAOK – Panathinaikos, meci nebun în semifinalele Cupei Greciei!

PAOK a pierdut meciul tur cu Panathinaikos, scor 0-1, în turul din semifinalele Cupei Greciei. Singurul gol al partidei a fost marcat de slovenul Andraz Sporar în minutul 53. Atacantul de 29 de ani a marcat spectaculos în poarta lui Kotarski.

ADVERTISEMENT

Astfel, „Împăratul” Fatih Terim și-a luat revanșa în fața lui Răzvan Lucescu după înfrângerea din campionat. La finalul lunii ianuarie, PAOK s-a impus cu 2-1 pe teren propriu, în etapa a 20-a din Superliga Greciei.

Panathinaikos a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în marea finală după victoria de pe terenul lui PAOK. Înainte de startul partidei, ambele tabere i-au adus un omagiu fostului fotbalist Panagiotis Katsouris.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș a murit pe 9 februarie 1998, la vârsta de doar 21 de ani, într-un accident de mașină în afara orașului Salonic. Partida dintre PAOK și Panathinaikos a devenit extrem de tensionată pe măsură ce meciul s-a apropiat de final.

Taison și Bakasetas, eliminați după o încăierare pe teren

Tensiunea a ajuns la cote maxime în minutul 79 al meciului de pe „Toumba Stadium”. Taison și Bakasetas s-au încăierat direct pe teren, iar arbitrul olandez Lindhout le-a acordat direct cartonașul roșu celor doi jucători.

ADVERTISEMENT

Ambii jucători și-au dat palme ironic, iar la un moment dat, Bakasetas i-a pus mâna în gât adversarului de la PAOK. Cei doi fotbaliști și-au continuat disputa și în timp ce se îndreptau în afara terenului.

PAOK, lider în campionatul Greciei, are parte de o perioadă de foc. După duelul cu Panathinaikos din Cupa Greciei, echipă lui Răzvan Lucescu dă piept cu Olympiakos, tot pe teren propriu, în etapa a 23-a din Superliga Greciei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, PAOK o va înfrunta pe Panathinaikos în returul din semifinalele Cupei Greciei. „Într-un derby intens, Panathinaikos a fost mai bun, a dat dovadă de mai multă pasiune, intensitate și calitate și a rănit PAOK și publicul său la întoarcerea pe stadionul Toumba.

Jucătorii lui Fatih Terim au fost mai substanțiali, au avut mintea limpede și cu golul lui Sporar, venit dintr-un excelent efort de echipă, au obținut o victorie grozavă cu 1-0 și cu siguranță au primul motiv să se califice în finala Cupei”, au scris jurnaliștii greci.

ADVERTISEMENT