News

Papa Francisc nu renunță la Vatican. Suveranul Pontif a ajuns din nou în spital, pentru a 3-a oară în doi ani

Papa Francisc nu renunță la Vatican, cu toate că a ajuns să fie internat în spital pentru a 3-a oară în ultimii doi ani, lucru considerat problematic de enoriași.
07.06.2023 | 21:49
Papa Francisc nu renunta la Vatican Suveranul Pontif a ajuns din nou in spital pentru a 3a oara in doi ani
Papa Francisc nu renunță la Vatican. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a fost supus de această dată unei intervenții chirurgicale abdominale, fiind vorba de a 3-a internate în spital în ultimii doi ani. Operația de hernie a fost făcută prin tehnica laparoscopică, sub anestezie generală, în ciuda problemelor de sănătate ale Papei.

Papa Francisc nu renunță la Vatican

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun a precizat că, pentru recuperare, Papa va rămâne în spital sub supravegherea medicilor preț de câteva zile. ”De dimineață, Papa părea în formă bună la obișnuita audiență generală de la Vatican. A avut și două întrevederi. Apoi, înainte de prânz, a fost dus la spitalul Gemelli din Roma, pentru o intervenție chirurgicală abdominală.

ADVERTISEMENT

O operație de hernie, sub anestezie generală” a precizat Vaticanul. Hernia Papei era tot mai serioasă și îi provoca papei dureri persistente, care se agravau, conform unui purtător de cuvânt al Sfântului Scaun. Suvernaul Pontif, aflat deja la vârsta de 86 de ani, a rămas câteva zile în spital pentru a se recupera, în condițiile în care are multe probleme de sănătate în ultima perioadă.

Conform ȘtirilePROTV, Sfântul Părinte a petrecut 10 zile în spital în 2021, după ce a rămas fără 33 de centimetri din colon, o operație complicată la vremea ei. Papa a ajuns acum să se sprijine în baston și are nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa, din cauza unor probleme la genunchi, conform PRO TV.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, spre deosebire de predecesorul său Benedict al XVI-lea, care a renunțat la ”meserie” în 2013, Papa Francisc nu vrea să se retragă de la Vatican. “Nu conduci Biserica…. cu un genunchi, ci cu mintea”, i-a transmis Papa unui colaborator, anul trecut. Papa Francisc a avut inclusiv puterea să glumească atunci când a părăsit ultima operație.

În urmă cu o zi, Papa Francisc a apărut în fața unei audiențe generale, după ce a fost supus unor teste ample la Spitalul Gemelli din Roma. Pe 1 aprilie, Papa Francisc glumea după o vizită la spital, tot pentru teste, în momentul în care a simțit dureri în piept și a fost dus de urgență la spitalul unde a fost diagnosticat cu o simplă bronșită. După ce a primit antibiotice, Papa a fost eliberat din spital și a glumit că ”este încă în viață”.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a fost internat la Spitalul Gemelli din Roma și în mai, când a făcut febră. ”Din cauza unei febre, Papa Francisc nu a primit pe nimeni în audienţă în această dimineaţă”, transmitea Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului. ”În ultimele zile, Papa Francisc a avut dificultăţi de respiraţie şi în această după-amiază a fost internat la policlinica A. Gemelli pentru controale medicale”, completa purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

În luna martie, medicii l-au suspectat pe Papă de infecție cu Covid, însă acesta a scăpat fără griji din spital. ”Aceste examinări au indicat o infecţie respiratorie fără legătură cu Covid-19. Papa Francisc va trebui să urmeze un tratament în spital pentru câteva zile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, în luna martie.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă operație a Papei a durat aproximativ 40 de minute, însă medicii au avut mari emoții pentru că Papa Francisc este trecut de 85 de ani și are oricum probleme de sănătate, așadar anestezia generală nu era lipsită de riscuri. Din fericire, Papa a trecut cu bine peste operație și s-a întors la Vatican, unde așteaptă să își revină complet.

ADVERTISEMENT