Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Paralela lui Andrei Vochin între cazul Rapid și cazul Lăcătuș – Petcu de acum 39 de ani. „Eu îl dădeam afară!”

Andrei Vochin a făcut o paralelă în scandalul Borza - Albu. Consilierul lui Răzvan Burleanu a amintit de un caz celebru din urmă cu 39 de ani.
27.02.2024 | 23:23
Paralela lui Andrei Vochin intre cazul Rapid si cazul Lacatus  Petcu de acum 39 de ani Eu il dadeam afara
Paralela lui Andrei Vochin între cazul Rapid și cazul Lăcătuș – Petcu de acum 39 de ani. „Eu îl dădeam afară!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a fost în prim plan la finalul săpătămânii. Giuleștenii au pierdut cu 1-3 la Iași și au căzut pe locul 3 în SuperLiga, dar au fost și protagoniștii unui scandal din cauza lui Andrei Borza și Alexandru Albu.

Paralela lui Andrei Vochin între cazul Rapid și cazul Lăcătuș – Petcu de acum 39 de ani. „Eu îl dădeam afară!”

Duminică, la câteva ore dupa terminarea meciului Poli – Rapid 3-1, în spațiul online au apărut imagini cu Andrei Borza și Alexandru Albu petrecând într-un club din Iași. FANATIK a anunțat în exclusivitate pedeapsa pregătită de conducere pentru cei doi petrecăreți. Andrei Vochin consideră că unul dintre ei trebuia sacrificat.

ADVERTISEMENT

„Mie cazul ăsta îmi aduce aminte cazul ăsta de un caz celebru din istoria fotbalului nostru, cu doi jucători imenși. Se întâmpla în 1984 sau 1985, când Marius Lăcătuș de la Steaua se împrietenise foarte tare cu Ștefan Petcu. Petcu, un jucător senzațional. Despre Petcu se spune că l-a creat pe Lăcătuș. Petcu era mijlocaș, Lăcătuș era extremă. Îi dădea pasele alea cu tot cu preluare, exterioare și Marius cu viteza lui rămânea singur la poartă.

Doar că ei erau prieteni și în afara terenului. Petcu era undeva la vârsta lui Albu, la 30 de ani, și Marius avea 20-21 de ani, cam cât are Borza acum, aproximativ. Într-o noapte de voie bună cei doi s-au întors în cantonamentul din Ghencea și lui Fane Petcu i s-a făcut foame și a spart magazia cu alimente de la club. S-a aflat de toată chestia asta. Care a fost decizia clubului.

ADVERTISEMENT

Decizia clubului a fost excludere Fane Petcu și Marius Lăcătuș amendă, mustrare, nu știu ce. Deși Fane Petcu era un jucător foarte bun a fost înlăturat și a fost păstrat jucătorul de perspectivă, despre care știi că e bun dacă îl ferești de un mediu prost. Eu sincer să fiu când am văzut imaginile cu Borza și Albu așteptam un comunicat inteligent din partea Rapidului.

Așteptam un comunicat prin care cel penalizat să fie Albu, drastic. Dar să gândești conjuncutra în care e clubul acum. Trebuie să judeci și financiar. Să vezi câți bani ai dat pe Borza, să împachetezi tot cazul Borza, astfel încât să nu pierzi nici financiar nici sportiv.

ADVERTISEMENT

Dacă eram eu, îl dădeam afară pe Albu de la Rapid, iar pentru Borza o amendă foarte mare că de Borza am nevoie. Nu doar etapa viitoare. Pe Borza am dat 800.000. La Școala de Antrenor s-a prezentat cazul cu Sarri și Kepa, care n-a vrut să iasă de pe teren. Și au fost întrebați antrenorii noștri ce ar fi făcut.

Numai că portarul Kepa i-a costat pe Chelsea vreo 40 de milioane. Atunci sfatul era nu declari nimic, că analizezi, că iei în discuție tot contextul. Pe Kepa poți să îl amendezi cu 200.000 sau să-l excluzi. Dar dacă îl excluzi ai pierdut 40 de milioane.

ADVERTISEMENT

Sarri a făcut o prostie și mai mare. A zis că a fost o neînțelegere între el și Kepa. Nu minți. Presa nu e proastă oamenii nu sunt proști”, a declarat Andrei Vochin, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, emisiune care e live pe FANATIK.RO, luni, marți, vineri, de la ora 10:30.

VAL DE REACTII despre ESCAPADA lui Albu si a lui Borza de la Iasi: “CAM ASPRU SUCU”

ADVERTISEMENT