Simona Halep

Parcursul fantastic al Simonei Halep o apropie de Serena Williams. Număr impresionant de trofee cucerite în ultimii 7 ani

21.09.2020 | 19:10
Parcursul fantastic al Simonei Halep o apropie de Serena Williams Numar impresionant de trofee cucerite in ultimii 7 ani
ADVERTISEMENT

Parcursul fantastic al Simonei Halep o apropie de Serena Williams. Românca a reușit să câștige turneul de la Roma și a ajuns la trei finale consecutive câștigate în 2020.

Numărul 2 din clasamentul WTA a trecut în finala de la Roma de Karolina Pliskova, după un meci mai scurt decât s-ar fi așteptat Halep. Cehoaica a abandonat în setul 2.

ADVERTISEMENT

Primul set a fost câștigat de Halep cu un neverosimil 6-0, după doar 20 de minute. Victoria a reprezentat și cel de-al treisprezecelea meci consecutiv câștigat de jucătoarea din România.

Parcursul fantastic al Simonei Halep o apropie de Serena Williams. Câte trofee au cele două

După succesul categoric din finala de la Foro Italico, Simona Halep a reușit să își treacă în palmares trofeul cu numărul trei din acest an, după succesele de la Dubai și Praga. La Dubai, Simona a câștigat pe suprafață de tip hard, în timp ce turneul de la Praga s-a desfășurat pe zgură.

ADVERTISEMENT

Tot pe zgură s-a impus Halep și la Roma și a reușit să ajungă la 13 victorii consecutive, performanță care se apropie de recordul personal stabilit în 2015, atunci când Simona a bifat 15 victorii la rând.

După cele trei succese din ultimele luni, Halep a ajuns la 22 de trofee cucerite în total, dintre care cele mai de preț sunt titlurile de Grand Slam cucerite la Roland Garros, în 2018 și Wimbledon, în 2019.

ADVERTISEMENT

Singura jucătoare din circuit care are în palmares mai multe trofee din 2013 încoace este Serena Williams. În 2013, Halep câștiga la Nurnberg primul trofeu WTA din carieră, iar de atunci doar americanca a reușit să câștige mai multe competiții. Williams și-a trecut în cont 27 de titluri.

În acest interval, Serena WIlliams a cucerit de câte două ori toate turneele de Grand Slam. Australian Open (2015, 2017),  Roland Garros (2013, 2015), Wimbledon (2015, 2016) și US Open (2013, 2014).

ADVERTISEMENT

Revine Halep pe primul loc?

Parcursul fantastic al Simonei Halep a pus-o pe sportiva noastră într-o poziție excelentă, ajutând-o să își consolideze locul doi. Pentru româncă, însă, lucrurile pot deveni și mai bune în 2020. Sportiva are șansa de a reveni pe primul loc în ierarhia WTA, dacă se impune la Roland Garros.

Simona poate profita de absența actualului număr 1 mondial, australianca Ashleigh Barty, care a anunțat că nu va participa la turneul parizian. Nici Naomi Osaka și Bianca Andreescu nu vor fi prezente în Franța.

Dacă va câștiga cel puțin trei meciuri, Halep își va depăși recordul de victorii consecutive stabilit în 2015, când a adunat nu mai puțin de 15 jocuri la rând în care nu a pierdut. De asemenea, Halep poate reveni pe primul loc în cazul în care își adjudeca un nou trofeu de Grand Slam.

Pentru Halep nu ar fi primul succes la Roland Garros. Ea s-a mai impus pe zgura pariziană și în 2018, când a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens.

ADVERTISEMENT