News

Părintele Francisc Doboș: “Cine vrea să îmi pună cip, nu o face prin vaccin, ci prin conspirații și frică”

02.04.2021 | 23:00
Parintele Francisc Dobos Cine vrea sa imi puna cip nu o face prin vaccin ci prin conspiratii si frica
ADVERTISEMENT

Preotul Francisc Doboș, fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a oferit vineri, la Digi24, un mesaj ferm pentru persoanele care cad în capcana teoriilor conspirației, declarând: “cei care doresc să îmi pună cip, nu o vor face prin vaccin, ci prin conspirații, frică și învrăjbire, aceasta fiind lucrarea Diavolului”.

Încă de la începutul acestui an, Doboș a avut un mesaj ferm la adresa celor care nu vor să respecte măsurile de protecție sau cad în capcana conspirațiilor despre vaccinul împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

În antiteză, ÎPS Teodosie, figură extrem de vocală din sfera clericului, a declarat la mijlocul lunii ianuarie că există persoane care s-au vaccinat și, astfel, s-au infectat cu SARS-CoV-2.

Părintele Francisc Doboș: “Cine dorește să îmi pună cip, o face prin conspirații”

“Dacă Dumnezeu ne dă instrumente biologice, medicale prin care noi să fim prudenți, să ne apărăm, să nu ne lăsăm ispitiți și să spunem că noi ne vindecăm prin credință, prin credință ne mântuim.

ADVERTISEMENT

Vaccinul este unul dintre instrumentele prin care noi ne menținem sănătoși. Putem să discutăm despre vaccinuri dacă sunt morale, dar acum este mai important să punem credința și știința împreună, să evităm lecturile conspiraționiste.

Nu există pentru om care crede cu adevărat în Dumnezeu abordarea care să mă ducă în zona conspirației. Cine vrea să îmi pună cip, nu mi-l pune prin vaccin, ci prin conspirații, prin frică și prin învrăjbire. Iar aceasta este lucrarea Diavolului, nu a lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Cu toții am obosit, dar să nu lăsăm acum, în ultima perioadă, măsurile de protecție. Eu pot căpăta virusul și, chiar dacă nu fac o formă severă, aș putea să fiu imprudent și să îmbolnăvesc alte persoane care să facă forme grave.

Să nu ne trezim că Dumnezeu ne va reproșa că ne-a dat credința și rațiunea. De ce nu le-am folosit pe amândouă?”, a declarat Francisc Doboș la Digi24.

ADVERTISEMENT

Preotul Doboș despre măsurile din România: “La noi sunt mai permisive decât în alte țări”

“Doresc să scot în evidență un aspect: în România avem măsuri mult mai permisive decât în alte țări, nu ni se face o favoare, dar este o bună colaborare, un dialog constant cu autoritățile statului între culte și Secretariatul General pentru Culte.

Am discutat atât măsurile de siguranță, atât și dorințele credincioșilor. Nu putem să ținem la nesfârșit un creștinism de canapea.

Este adevărat, pe cei vârstnici, pe cei bolnavi, îi încurajăm să participe telematic la aceste slujbe, dar, pe cei care pot, pe cât posibil, să vină la biserică. Oamenii au nevoie de împăcare, să își găsească liniștea cu Dumnezeu și cu propria familie.

Ne-am schimbat foarte mult, ne-a fost foarte frică, dar mai apoi, oriunde ne aflăm, Dumnezeu apare ucenicilor după Înviere și le spune să nu le fie frică, să iasă. Evident, până vom ieși și vom putea să ieșim, până ne vom vindeca de virus, să nu ne lăsăm contaminați profund de frică.

Foarte mulți oameni intră în depresie, chiar și oameni credincioși, văzând situații grave ale unor familii care au probleme referitoare la locul de muncă sau chiar persoane dragi care s-au infectat“, a adăugat părintele Doboș.

ADVERTISEMENT