News

Părintele Necula, mesaj dur la adresa lui Putin: “A murit cu mult înainte să moară”

Părintele Constantin Necula a vorbit într-un interviu televizat despre războiul din Ucraina, dar și despre președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
24.04.2022 | 10:21
Parintele Necula mesaj dur la adresa lui Putin A murit cu mult inainte sa moara
Părintele Necula a vorbit despre Vladimir Putin. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai cunoscuți slujitori ai Bisericii Ortodoxe Române, mesajele sale atrag atenția a mii de persoane, fie că este vorba de mediul online sau la diferite evenimente.

Ce spune părintele Necula despre Vladimir Putin?

Într-un interviu acordat Antenei 3, părintele Necula a vorbit despre războiul din Ucraina, Vladimir Putin și despre situația în care se află lumea întreagă.

ADVERTISEMENT

Necula a fost întrebat despre Vladimir Putin și deși a evitat să ofere un răspuns cu implicații politice, el a ținut să își expună părerea ca duhovnic.

Mai exact, părintele Necula a explicat că Putin dă dovadă de “un bipolarism duhovnicesc extrem de grav” atunci când crede că acțiunile sale sunt în concordanță cu spiritul Evangheliilor.

ADVERTISEMENT

O astfel de atitudine, explică duhovnicul, își are originile într-o citire incorectă a evangheliilor. Putin s-ar putea afla în această situație din cauza unei lecturi incorecte a textelor sfinte sau a îndrumării spirituale greșite de care are parte.

“Duhovniceşte vorbind, simt că ceva nu e în regulă, că e un bipolarism duhovnicesc extrem de grav. Adică o neatenţie să crezi că ce spui tu este în acord cu Evanghelia, înseamnă fie să nu citeşti corect Evanghelia, fie să o citeşti cu un om care te îndrumă să o citeşti prost”, a adăugat părintele Necula.

ADVERTISEMENT

Interpretările viciate ale evangheliilor, explică Necula, sunt motivul pentru care Biserica Ortodoxă recomandă studiu acestor texte sub îndrumarea unui duhovnic.

“E motivul pentru care, de exemplu, Biserica Ortodoxă insistă ca lectura Bibliei să se facă cu ajutorul unui duhovnic, într-o comunitate de rugăciune şi nu cum te taie capul”, a mai adăugat părintele.

ADVERTISEMENT

Putin “a murit cu mult timp înainte să moară”

Constantin Necula a vorbit și despre persoana lui Vladimir Putin și a explicat că acesta “a murit cu mult timp înainte să moară” și că e momentul să ne rugăm, chiar și pentru președintele Federației Ruse.

“Pe mine nu mă mai interesează demult Putin. Am spus că a murit fără să ştie. A murit cu mult înainte să moară. Pe mine m-a impresionat şi mă interesează dacă noi reuşim să dăm ţării acesteia o mentalitate, că în sine, crucea e mai puternică decât orice alt semn folosit în numele lui Dumnezeu, că în numele Ortodoxiei nu există cruciaţi, ci există doar Evanghelie şi Hristos. E elementul de la care trebuie să repornim reconstrucţia lucrurilor pe care le avem de repornit.

Eu cred că e vremea să ne punem în genunchi şi să ne rugăm, mai ales pentru el (n.r. Putin)”, a mai adăugat părintele Necula.

ADVERTISEMENT