News

Părinții lui Bogdan Gigină au divorțat la 7 ani de la moartea fiului lor. Dramă fără sfârșit în familia polițistului care însoțea coloana ministrului Gabriel Oprea

La aproape 7 ani de la moartea fiului lor, părinții polițistului Bogdan Gigină au decis să divorțeze, după o căsnicie de peste 35 de ani.
18.09.2022 | 17:13
Parintii lui Bogdan Gigina au divortat la 7 ani de la moartea fiului lor Drama fara sfarsit in familia politistului care insotea coloana ministrului Gabriel Oprea
Părinții polițistului Bogdan Gigină au decis să se separe / Colaj foto: Fanatik, Surse foto: Inquam Foto / Antena 1
ADVERTISEMENT

O nouă dramă în familia lui Bogdan Gigină, polițistul care și-a pierdut viața după ce a căzut de pe motocicletă, în timp ce conducea coloana oficială a fostului ministru de interne, Gabriel Oprea. Părinții agentului au decis să-și separe drumurile.

Mama polițistului nu va mai purta numele Gigină

Carmen și Cornel Gigină au divorțat miercuri, 14 septembrie, la Judecătoria sectorului 3. Instanța a admis cererea formulată de mama lui Bogdan și a dispus desfacerea căsătoriei prin acordul soților. Conform deciziei, mama polițistului va reveni la numele anterior căsătoriei, Sima. Părinții polițistului Bogdan Gigină erau căsătoriți de 35 de ani.

ADVERTISEMENT

Decizia vine la mai puțin de 3 ani după ce s-a aflat că Raluca, văduva lui Bogdan Gigină, s-a recăsătorit. În prezent, ea poartă numele soțului ei, Ciuciu, iar noul partener de viață ar fi un coleg de serviciu, conform informațiilor apărute în presă.

Văduva lui Bogdan Gigină, criticată după ce a ales să se recăsătorească

”Două nunți și o înmormântare? În nici 4 ani? O moștenire substanțială de pe urma defunctului! O persoană extrem de ocupată de propria existență! Doar până se va termina punguța apoi… Nivelul următor”, scria Carmen Gigină despre fosta ei noră, după ce a aflat că aceasta și-a refăcut viața.

ADVERTISEMENT

Bogdan Gigină și Raluca se căsătoriseră cu doar câteva luni înainte de tragedie, și imediat după nuntă ei și-au achiziționat un apartament în comuna ilfoveană Chiajna. Imobilul i-a rămas tinerei, dar la fel și ratele, acesta fiind cumpărat pe credit.

Părinții și văduva lui Bogdan Gigină s-au constituit părți civile, alături de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în dosarul de ucidere din culpă care se judecă la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

7 ani de la moartea lui Bogdan, nicio sentință

În acest dosar, inculpați sunt: Gabriel Oprea (fost ministru de Interne), Petre Mazilu (directorul general al companiei General MPM Impex SRL care efectua lucrări pe carosabil), în timp ce Guvernul României, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Afacerilor Interne sunt părți responsabile civilmente.

Dosarul morții lui Bogdan Gigină a intrat pe rol în octombrie 2018, însă până în prezent nu a fost emisă nicio decizie pe fond. Inițial, rudele polițistului au solicitat despăgubiri morale în valoare de 3 milioane de euro, însă anul trecut, instanța a decis să mențină sechesterul pe bunurile inculpaților până la 6,5 milioane lei (1,3 milioane euro).

ADVERTISEMENT

Conturile lui Gabriel Oprea s-au evaporat

Chiar și așa, averea fostului ministru Gabriel Oprea s-a redus considerabil. Potrivit declarației de avere pe care acesta a depus-o în 2020, în calitate de candidat la alegerile pentru Camera Deputaților, Oprea mai deține doar două apartamente, două terenuri și bijuterii în valoare de 60.000 de euro. Oprea nu mai are conturi și se întreține din pensii.

În 2015, când era ministru, Gabriel Oprea deținea 9 imobile, 7 terenuri, mai multe conturi în lei și valută. Doar din chirii, fostul ministru și soția lui obțineau peste 350.000 de lei pe an.

Colectiv și moartea polițistului Gigină, tragediile care au declanșat mișcări de stradă

Bogdan Gigină, agent la Brigada Rutieră București (unde a lucrat și tatăl său), și-a pierdut viața pe 21 octombrie 2015, în timp ce deschidea coloana care însoțea limuzina lui Gabriel Oprea.

Deși era o seară ploioasă, coloana fostului ministru nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil iar Gigină a căzut de pe motocicletă într-o groapă din carosabil. Aceasta fusese săpată de o firmă care avea contract pentru lucrări la infrastructură și nu era semnalizată corespunzător.

Gigină și-a pierdut viața cu doar câteva zile înainte de o altă tragedie care a marcat România, incendiul de la Colectiv. Cele două evenimente au determinat populația să iasă din casă și să organizeze ample manifestări de stradă, în urma cărora cabinetul Ponta, în frunte cu premierul, și-a înaintat demisia.

ADVERTISEMENT