News

Părinții vor putea plăti taberele copiilor cu vouchere de vacanţă. Deputații au adoptat proiectul de lege

Deputaţii au adoptat miercuri proiectul de lege pentru modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, ceea ce înseamnă că taberele copiilor vor putea fi plătite şi cu vouchere de vacanţă.
08.06.2022 | 16:40
Parintii vor putea plati taberele copiilor cu vouchere de vacanta Deputatii au adoptat proiectul de lege
E oficial: taberele copiilor vor putea fi plătite şi cu vouchere de vacanţă. Foto: campyamhill.org
ADVERTISEMENT

Proiectul de lege pentru plata taberelor şi cu vouchere de vacanţă a fost adoptat cu 238 de voturi ”pentru” şi un vot ”împotrivă”.Voucherele de vacanţă pot fi utilizate de părinți pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României.

E oficial: tabere plătite cu vouchere de vacanță

Este vorba doar despre taberele la care participă copilul titularului. În continuare, procedura pentru plata taberelor se stabileşte prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului finanţelor.

ADVERTISEMENT

Conform proiectului adoptat azi, s-a stabilit că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi 30 de lei. Există și o excepție. Este vorba despre organizaţiile sindicale legal constituite, care pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete-cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale.

De asemenea, frecvenţa acordării tichetelor-cadou, dar şi valoarea acestora se stabilesc de conducerea organizaţiei sindicale. În același context, prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător.

ADVERTISEMENT

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, amintim că elevii claselor a VIII-a au intrat în vacanţă vineri, 3 iunie 2022. Conform sursei citate, pentru ceilalţi elevi, cursurile semestrului al doilea al anului şcolar 2021 – 2022 se vor încheia la data 10 iunie, tot vineri.

Ce urmează pentru absolvenţii de gimnaziu

La 14 iunie, absolvenţii de gimnaziu vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale. Două zile mai târziu, la 16 iunie, urmează proba scrisă la Matematică.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îi privește pe elevii din partea minorităţilor naţionale, ei vor susţine pe 17 iunie proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 23 iunie, iar cei nemulțumiți de evaluare vor putea depune contestaţiile pe 23 și 24 iunie. Ulterior, după rezolvarea contestaţiilor, rezultatele finale vor fi afişate la data de 30 iunie.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim care au fost ultimele schimbări importante pentru elevi din anul școlar 2022 – 2023, dar și cum a fost schițată harta vacanței din februarie pentru fiecare județ.

 

ADVERTISEMENT