Life

“Pasta săracilor”, rețeta care are un gust demențial. Este ușor de preparat și te costă puțin

“Pasta săracilor”, rețeta cu un gust demențial. Se prepară ușor și te costă puțin. De ce ingrediente ai nevoie și ce trebuie să faci.
24.04.2023 | 08:38
Pasta saracilor reteta care are un gust demential Este usor de preparat si te costa putin
Sursa foto: Pexels/Maurijn Pach
ADVERTISEMENT

Ce este “pasta săracilor”, rețeta care are un gust delicios și se face simplu? Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru acest preparat, care se face foarte simplu și rapid.

“Pasta săracilor”, rețeta cu un gust demențial. Se prepară simplu și rapid

Printre cele mai consumate și apreciate feluri de mâncare din lume se numără pastele. Originare din Italia, acestea sunt de numeroase feluri și se pot găti în diverse variante, cu tot felul de ingrediente.

ADVERTISEMENT

În plus, pastele se numără printre preparatele care nu necesită mult timp de gătire și sunt și foarte delicioase. Le poți combina cu ingredientele preferate și poți face diverse sosuri cu care să le servești.

“Pasta săracilor” este o variantă de prânz sau de cină foarte delicioasă, care se prepară ușor și rapid. Deși rețeta are acest nume, gustul este unul foarte bogat. Preparatul este unul pe care toată familia îl va adora, așa că ar fi bine să-l încerci.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, cei care vor gusta aceste paste nu se vor mai sătura de ele. Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, iar gustul va fi unul de neuitat. Citește în continuare și află cum se prepară acest tip de paste.

Ingrediente și mod de preparare pentru “pasta săracilor”

Aceste paste nu necesită prea multe ingrediente, iar pe cele mai multe s-ar putea chiar să le ai deja în casă. Pentru a prepara acest fel de mâncare, ai nevoie de următoarele. pentru patru porții:

ADVERTISEMENT
  • 4 ouă de mărime medie
  • 60 ml ulei de măsline extravirgin crud
  • sare și piper
  • 360 g paste
  • pesmet după gust (opțional)
  • pătrunjel proaspăt
  • 5 linguri pline de parmezan Reggiano

Primul pas este să fierbi pastele într-o oală cu apă clocotită, ușor sărată, respectând timpul de gătire indicat pe ambalaj. Între timp, se sparg ouăle într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei și se gătesc în tigaie. Se adaugă sare la sfârșit.

ADVERTISEMENT

După timpul necesar de fierbere, pastele de scurg și se toarnă într-un bol. Se adaugă ouăle peste paste și se asezonează cu piper proaspăt măcinat. Se aromatizează cu piperul ras și se adaugă și pătrunjelul tocat, potrivit Curiosauro.

Se amestecă totul cu grijă. Nu uita să adaugi pesmet pentru a le da pastelor o notă de crocant. Acest lucru nu este obligatoriu, ci poți adăuga acest ingredient numai dacă preferi. Opțional, poți adăuga măsline sau fulgi de ardei iute. Pastele se servesc fierbinți. Poftă bună!

ADVERTISEMENT