Sport

Patrick Mouratoglou, categoric în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Niciodată! Este o victimă!”

Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani de către ITIA, după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping la finalul lunii octombrie, anul trecut.
16.11.2023 | 11:55
Patrick Mouratoglou categoric in cazul de dopaj al Simonei Halep Niciodata Este o victima
Patrick Mouratoglou, categoric în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Niciodată! Este o victimă!”. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Practic, pentru Simona Halep revenirea în tenis s-ar produce la 36 de ani, asta dacă apelul său la TAS nu va avea efect. Între timp, antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, se consideră vinovat pentru că i-a dat Simonei suplimentul contaminat. Cu toate acestea, antrenorul anunță că Simona Halep nu a avut niciodată nicio intenție să se dopeze.

Patrick Mouratoglou, categoric în cazul de dopaj al Simonei Halep

Salvarea Simonei Halep ar putea veni de la TAS, pentru că ar exista șanse ca sportiva din țara noastră să fie declarată nevinovată. “Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentu ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare.

Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a declarat Patrick Mouratoglou în podcastul Tenis Weekly. Cu toate acestea, reacția antrenorului vine tardiv, crede Rennae Stubbs, fostă campioană de Grand Slab la dublu și antrenoare a vedetei Serena Williams.

ADVERTISEMENT

Nu știu exact ce a fost acolo, dar, da, reacția lui a venit cam târziu. Poate că a spus-o pentru că vine procesul de la TAS și speră că poate obține astfel o reducere a suspendării. Simona Halep și-a schimbat toată echipa în decurs de șase luni și se confrunta cu foarte multe accidentări.

Să ne amintim de problemele ei de la coapsă, probabil că ei (n.r. echipa Simonei Halep) încercau să găsească o modalitate prin care să o ajute să treacă peste accidentare. Cred că au încercat să o facă să depășească problemele medicale pentru a reveni în circuit și au simțit că dacă îi dau colagen și chestii de genul o vor face mai bine, dar asta a distrus-o”, a declarat Rennae Stubbs pentru presa din SUA.

ADVERTISEMENT

Horia Tecău e convins că Simona Halep se poate întoarce în tenis

Între timp, fostul mare jucător de tenis Horia Tecău e convins că Simona Halep ar putea să revină în circuit mai rapid decât s-ar crede: mai exact peste 1 an de zile. ”Simona nu mai are de demonstrat nimic, nimănui. Îmi doresc să revină cât mai repede și să mai joace tenis, să aibă un final de carieră într-o stare bună, o ieșire frumoasă din tenis.

Acum, se pare că cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an. Mi-ar plăcea să aibă bucuria de a mai juca. Nu mai are nimic să demonstreze nimănui. Ea deja ne-a bucurat, ne-a motivat, ne-a inspirat, sunt generații care joacă acum datorită ei”, a explicat Horia Tecău la Sport.ro. Soarta sportivei depinde, însă, foarte mult de TAS, pentru că e puțin probabil ca la 36 de ani să mai existe o revenire.

ADVERTISEMENT

”Și mâine dacă revine, ea are o capacitate fantastică de a se mișca, de a lovi mingea, de a memora execuții foarte repede. Dacă alții au nevoie de sute, mii de execuții, pe Simona o pui de câteva ori, dacă ea înțelege, repetă de câteva ori și are deja abilitatea”, a concluzionat fostul jucător de tenis Horia Tecău.

ADVERTISEMENT