Sport

Patrick Mouratoglou îl aseamănă pe Novak Djokovic cu Cristiano Ronaldo. Cine este Lionel Messi al tenisului

Novak Djokovic este Cristiano Ronaldo al tenisului. Asta este opinia lui Patrick Mouratoglou, care îl apreciază pe sârb pentru felul în care muncește la antrenamente.
26.01.2024 | 00:06
Patrick Mouratoglou il aseamana pe Novak Djokovic cu Cristiano Ronaldo Cine este Lionel Messi al tenisului
Novak Djokovic este considerat de catre fostul antrenor al Simonei Halep Cristiano Ronaldo al tenisului
ADVERTISEMENT

Înaintea semifinalelor masculine de la Australian Open, Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a făcut o comparație inedită între lumea tenisului și cea a fotbalului, numindu-l pe Novak Djokovic “Cristiano Ronaldo al tenisului.”

Novak Djokovic este Cristiano Ronaldo al tenisului

Cu un total de 24 de titluri de Grand Slam și la vârsta de 36 de ani, Djokovic se pregătește pentru un nou titlu la Melbourne, fiind în drum spre semifinalele unde îl va întâlni pe Jannik Sinner.

ADVERTISEMENT

“Vorbeam cu un prieten ieri și spuneam că Federer e ca Messi, iar Djokovic e Ronaldo. De ce? Pentru că Federer e un talent pur și simte ceea ce are de făcut. Pe când Djokovic e super muncitor și e foarte atent la fiecare detaliu.

Nu am văzut pe nimeni în istorie să se afle în topul jocului la 36 de ani, așa cum o făcea la 26 sau 28 de ani. E o întreagă carieră până ajungi acolo în vârf. Cred că dezbaterea despre GOAT e complet moartă după ce a făcut Nole anul trecut, trei Grand Slamuri plus o finală”, a spus Patrick Mouratoglou pentru Eurosport.ro.

ADVERTISEMENT

Djokovic se pregătește de semifinala de la Australian Open

Mouratoglou, care a lucrat cu Simona Halep în trecut, a accentuat faptul că Djokovic, asemenea lui Cristiano Ronaldo, este un atlet dedicat și muncitor, continuând să fie în vârful jocului la 36 de ani.

Comparația nu se oprește aici, antrenorul francez evidențiază și asemănarea dintre Roger Federer și Lionel Messi, afirmând că Federer este un talent pur, simțind instinctiv jocul, în timp ce Djokovic se remarcă prin muncă asiduă și atenție la detalii.

ADVERTISEMENT

Semifinala dintre Novak Djokovic și Jannik Sinner la Australian Open promite să fie una de excepție, cu Djokovic având avantajul în întâlnirile directe, dar Sinner câștigând ultima confruntare din semifinalele Cupei Davis, de la finalul anului trecut. În sferturi la Australian Open, Djokovic l-a eliminat pe Taylor Fritz.

“De la jumătatea setului 3, am început să servesc foarte bine. M-a surprins. Dar de asta ai nevoie într-o astfel de partidă, să reuşeşti multe puncte cu serviciul. Dar recunosc că m-am surprins pe mine însumi.

ADVERTISEMENT

Au fost două prime seturi incredibile, cu o calitate impresionantă a tenisului din partea lui Taylor. M-a sufocat din spatele terenului. A fost foarte dificil să găsesc timingul perfect. A stat mult timp lângă mine, m-a împins la limită. Vreau să îl felicit pentru felul în care a jucat”, a declarat Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT