Sport

Patrick Mouratoglou, șocat de suspendarea drastică a Simonei Halep: „ITIA a fost nedreaptă pe durata procesului!”

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a rupt tăcerea după ce fostul număr unu mondial a primit o suspendare record de patru ani.
12.09.2023 | 20:56
Patrick Mouratoglou socat de suspendarea drastica a Simonei Halep ITIA a fost nedreapta pe durata procesului
ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou îi ia apărarea Simonei Halep, după lovitura extrem de dură pe care a primit-o de la ITIA și Sports Resolutions și care îi poate pune capăt carierei.

Patrick Mouratoglou, primele declarații după suspendarea Simonei Halep. Atac dur la ITIA

Patrick Mouratoglou a oferit primele declarații după suspendare Simonei Halep: „Nu îmi vine să cred ce decizie a luat astăzi ITIA în cazul Simonei. Sunt extrem de șocat, și am fost pe durata întregului an, de metodele și de comportamentul unei organizații care ar trebui să trateze jucătorii în mod egal și să lupte pentru stabilirea adevărului.

ADVERTISEMENT


Iată ce vreau să spun: 1. Știu cât de integră este Simona și nu am niciun dubiu. Nu a luat niciodată vreo substanță interzisă. 

2. Am stat alături de ea pe durata celor două zile de audieri și NU ÎMI VINE SĂ CRED că Tribunalul a ajuns la această decizie în urma dovezilor și a argumentelor prezentate.

ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou declară și el război ITIA: „Este total inacceptabil”

3. ITIA a fost nedreaptă pe durata procesului, iar acest lucru este total inacceptabil. 4. Sper ca Simona să aibă succes la TAS. E singurul Tribunal care nu este controlat de ITIA. 

Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei și nu cred că au tratat-o într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP și PTPA vor face tot ce pot pentru a schimba un sistem care distruge carierele jucătorilor nevinovați”, a spus antrenorul francez, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Simonei Halep a reacționat apoi și în comentarii la comunicatul fostului număr unu mondial: „E așa o rușine! Am fost acolo în timpul audierii și această decizie nu are niciun sens pentru mine! Sunt șocat și sper că Tribunalul de Arbitraj Sportiv care este unul independent, va vedea adevărul, spre deosebire de acesta care tocmai a dat sentința”.

Patrick Mouratoglou își pune speranțele în TAS. Mesaj de la Nadia și Raluca Olaru
Patrick Mouratoglou își pune speranțele în TAS. Mesaj de la Nadia și Raluca Olaru

Simona Halep, acuze dure la adresa ITIA: „A adus în discuție iregularități din pașaportul meu biologic doar după ce grupul de experți mi-a aflat identitatea”

Simona Halep a făcut acuzații extrem de grave la adresa ITIA și consideră că nu a fost judecată corect:„Reprezentații mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele și am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu dosarul ABP. 

ADVERTISEMENT

Deși sunt recunoscătoare să am în sfârșit un deznodământ în fața unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate și cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt șocată și extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal.

Niciunul dintre ingrediente nu a conținut vreo substanță interzisă din ce știm noi – și tribunalul a fost de acord. Unul dintre ele a fost contaminat cu roxadustat. Am fost testată săptămânal pe durata anului 2023 după testul inițial pozitiv și toate celelalte probe au fost negative. 

„E clar că am fost expusă accidental”

În ciuda acestei dovezi, ITIA a adus în discuție iregularități din pașaportul meu biologic. Asta doar după ce grupul lor de experți mi-a aflat identitatea, iar doi dintre cei trei și-au schimbat dintr-odată opinia în favoarea acuzațiilor ITIA.

ITIA s-a bazat doar pe opiniile acestor experți care s-au uitat la parametrii sângelului meu – au fost timp de 10 ani în aceiași termeni. Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost vreodată găsită în probele mele de sânge sau de urină, excepție făcând cea din 29 august cu roxadustat, care a fost prezentă într-un nivel extrem de scăzut. 

Luând în considerare faptul că înainte cu 3 zile rezultatul fusese negativ, e clar că am fost expusă accidental”, a fost poziția oficială a fostului număr unu mondial.

ADVERTISEMENT