Sport

Patrick Mouratoglu o compară pe Simona Halep cu Mike Tyson înaintea semifinalei de la Wimbledon: „Cel mai periculos boxer este un boxer fericit”

Patrick Mouratoglou (52 de ani) i-a făcut un compliment uriaș Simonei Halep (30 de ani) înainte de semifinala de la Wimbledon 2022. Francezul își compară eleva cu „Iron” Mike Tyson.
07.07.2022 | 12:46
Patrick Mouratoglu o compara pe Simona Halep cu Mike Tyson inaintea semifinalei de la Wimbledon Cel mai periculos boxer este un boxer fericit
„Iron Simo”! Patrick Mouratoglou a comparat-o pe Halep cu Mike Tyson. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep (locul 18 WTA) este gata să joace o nouă finală la Wimbledon. Mai întâi, fostul lider WTA trebuie să mai treacă un hop. Astăzi, nu mai devreme de ora 17:00, românca se va duela în penultimul act cu Elena Rîbakina (23 de ani, locul 23 WTA). Înaintea meciului, Patrick Mouratoglou și-a comparat eleva cu cel mai tânăr campion mondial la box din istorie.

Patrick Mouratoglou a dezvăluit secretul super formei arătate de Simona Halep la Wimbledon

Pe lângă asemănarea cu Mike Tyson, antrenorul francez a vorbit și despre relația pe care o are cu Simona Halep. Colaborarea celor doi a început pe 7 aprilie 2022 și, în doar trei luni, sportiva din Constanța s-a transformat într-un „monstru” al circuitului WTA.

ADVERTISEMENT

„Ne place foarte mult ceea ce facem. Ne înțelegem foarte bine. Să fim pe teren și să ne trezim în fiecare dimineață pentru a munci este o plăcere pentru amândoi. După cum spunea Mike Tyson, niciun boxer nu este mai periculos decât un boxer fericit.

Avem aici o jucătoare de tenis fericită. Pe de-o parte, acesta este motivul pentru care joacă atât de bine. Este o jucătoare fabuloasă. Să lucrez cu ea este o oportunitate pentru mine.

ADVERTISEMENT

Are o mare personalitate, care merită să fie descoperită. Cu cât o cunoști mai bine, cu atât o iubești mai mult”, a declarat Patrick Mouratoglou, conform tennismajors.com.

Românca, fără set pierdut la Wimbledon 2022

Deși zgura este suprafața ei preferată, Simona Halep s-a adaptat perfect pe iarba de la Londra și este foarte aproape să ajungă pentru a doua oară în finală la Wimbledon. În 2019, românca a reușit să și câștige trofeul, după ce a spulberat-o pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2.

ADVERTISEMENT

Calificată pentru a treia oară în semifinalele Grand Slam-ului de la All England, Halep arată o formă similară cu cea din urmă cu trei ani. Fostul lider WTA n-a pierdut până acum nici un set, iar în ultimele două meciuri s-a distrat cu Paula Badosa (6-1, 6-2) și Amanda Anisimiova (6-2, 6-4).

Americanca chiar a început să plângă după ce a fost învinsă de „Iron Simo”. Simona Halep și Elena Rîbakina se vor duela pentru a patra oară în istorie. Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 conduce cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Cele două s-au înfruntat prima dată la Wuhan, în 2019, când jucătoarea noastră s-a retras în primul set, la 4-5. Au urmat apoi două succese pentru Halep, în finala de la Dubai 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în 16-imile lui US Open 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3.

  • 20 de ani și 145 de zile avea Mike Tyson când a devenit cel mai tânăr campion mondial la categoria grea din istorie
ADVERTISEMENT