Sport

Patronii din SuperLiga, sub lupa lui Nicolae Cristescu. Ce părere are de Gigi Becali

Nicolae Cristescu a fost învitat în cadrul emisiunii "Suflet de rapidist". Fostul patron al giuleștenilor a enumerat conducătorii actuali care aduc un plus în fotbalul românesc.
18.01.2024 | 08:40
Patronii din SuperLiga sub lupa lui Nicolae Cristescu Ce parere are de Gigi Becali
Nicolae Cristescu, RADIOGRAFIA patronilor din SuperLiga Ce spune despre Becali, Mititelu sau Varga. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Nicolae Cristescu a văzut pe pielea lui ce înseamnă să conduci un club de fotbal din România. În cei 3 ani petrecuți la Rapid, Cristescu s-a lovit de multe probleme administrative. Grație experienței sale ca și conducător de fotbal, fostul patron al giuleștenilor a făcut o analiză obiectivă a actualilor finanțatori.

Gigi Becali, preferatul lui Nicolae Cristescu dintre patronii din SuperLiga

Dintre finanțatorii actuali din SuperLiga, Gigi Becali pare a fi preferatul lui Nicolae Cristescu. Acesta consideră normală implicarea patronului FCSB la echipă, fiindcă, la fel ca și în afaceri, cel care dă banul trebuie să și conducă.

ADVERTISEMENT

„Gigi Becali merită tot respectul, a fost atacat mult. Sincer, mi se pare normal că face echipa, nu că face echipa, că schimbă echipa în timpul jocului. Dacă aduce un jucător, sunt banii lui, investițiile lui, am cheltuit milioane, am pretenții să faci echipa competitivă.

Eu nu am propus jucători la Rapid, că am adus jucători, da. Îți dau un singur exemplu, auzisem la un moment dat și era tot în insolvență un jucător extrem de talentat, Cătălin Doman.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus cineva că e pe undeva pe la Pitești, un jucător extrem bun și de tânăr, dar foarte capricios. M-am dus și am vorbit cu cei care erau în insolvență, am negociat cu ei și l-am adus la Rapid. Extrem de bun și talentat, dar capricios și neserios.

Dar foarte bun, în rest, să îi impun lui Viorel Moldovan, nici nu puteai, pentru că Moldovan este un caracter extrem de puternic și nu aveam cum. E principiul meu. Dacă te implici tu ca patron nu ai cum să îl mai tragi la răspundere pe antrenor”, a declarat Nicolae Cristescu.

ADVERTISEMENT

Rapid, un club care dă mână liberă antrenorilor

Politica de a da mână liberă antrenorilor continuă în Giulești. Dan Șucu este adeptul unui management profesionist și a declarat în mai multe rânduri ca secretul succesului unei organizații este delegarea eficientă. Bergodi are mână liberă la Rapid pentru a-și îndeplini obiectivele.

„Îl întrebi de ce a pierdut meciul și el îți invocă că ai impus jucători. Nu ai cum. Și atunci îl lași pentru că răspunderea este 100% a antrenorului. Obligația ta ca patron, ca proprietar de club este să îi pui la dispoziție jucătorii pe care îi vrea, condițiile de performanță care sunt normale, atât.

ADVERTISEMENT

Nu poți să îi impui unui antrenor. Viorel Moldovan un caracter extrem de puternic pe care eu îl apreciez foarte mult, nu mai vorbim de valoarea lui ca fotbalist că nu se pune problema, dar ca antrenor și ca om. Știa să țină vestiarul, a antrenat extrem de bine, după ce a promovat a plecat la națională, secund.

Nu există să fi trucat un meci, să vorbească cineva cu mine. Eram patronul echipei, dar nu eu făceam echipa, iar Moldovan nu ar fi acceptat așa ceva. E un om cu coloană vertebrală, a reprezentat România la cel mai înalt nivel. Nu avea cum să vină cineva la mine cu așa ceva, mie nu mi-a plăcut niciodată minciuna și hoția.

Un alt patron, probabil o să deranjeze multă lume și nu o să le convină sau nu o să-mi dea dreptate… Îl respect pe Mititelu pentru ce eforturi a făcut să țină echipa cu problemele pe plan personal, merită tot respectul. Și la CFR Cluj care au avut performanțe în ultimii ani, 5 campionate consecutive, a mai punctat Nicolae Cristescu.

“Suflet de rapidist” aduce pasiunea pentru fotbal în casele voastre! Emisiunea marca FANATIK este transmisă în direct și în EXCLUSIVITATE pe FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30. Pentru cei care nu pot fi prezenți la momentul difuzării, premiera fiecărei ediții este programată în fiecare joi, începând cu ora 10:30, și poate fi accesată atât pe pagina de Facebook Horia Ivanovici, cât și pe canalul de YouTube FANATIK.

ADVERTISEMENT