News

Patronul azilelor groazei, accident în timp ce era transportat la Tribunal. Duba în care se afla Ștefan Godei a lovit două mașini

Frații Ștefan și Daniel Godei, principalii suspecți în cazul azilelor groazei, au tras o sperietură zdravănă după ce au fost implicați într-un accident.
25.08.2023 | 15:24
Patronul azilelor groazei accident in timp ce era transportat la Tribunal Duba in care se afla Stefan Godei a lovit doua masini
Patronul azilelor groazei, accident în timp ce era transportat la Tribunal. Duba în care se afla Ștefan Godei a lovit două mașini
ADVERTISEMENT

Asta, după ce în jurul orei 9 dimineața duba care îi transporta din arest la Tribunalul București, pentru audieri, s-a lovit de alte două mașini. Așadar, în acest accident au fost implicate nu mai puțin de trei mașini, însă tamponarea a fost ușoară, astfel că nimeni nu a fost rănit.

Patronul azilelor groazei, accident în timp ce era transportat la Tribunal

La fața locului a ajuns o altă dubă care i-a transportat pe frații Godei la Tribunal, acolo unde judecătorii trebuie să decidă dacă principalii suspecți în cazul azilelor groazei vor rămâne și mai mult timp în arest, conform Cancan. Președintele Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz” a devenit faimos în luna iulie, atunci când s-a descoperit că zeci de bătrâni trăiau în condiții mizerabile, asemănătoare unui lagăr, în Voluntari.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor DIICOT, bătrânii erau torturați și umiliți, în timp ce Ștefan Godei folosea banii pe droguri, prostituate și lăutari. ”Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate.

Dar și pentru a-și procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei. Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. Târnava, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat Bițina, com. Movilița, jud. Ialomița”, se arată în referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT.

ADVERTISEMENT

”Adăpostirea acestor persoane a fost realizată în cazul beneficiarilor proveniți din familii găzduiți în baza contractelor cu aparținătorii prin inducerea și menținerea în eroare a aparținătorilor acestora cu privire la condițiile și serviciile sociale ce ar fi trebuit oferite beneficiarilor.

Scopul real urmărit de membrii grupului infracțional, prin exploatarea beneficiarilor în modalitățile enumerate mai sus, a fost de a obține sume de bani necuvenite, prin decontarea unor servicii fictive sau neconforme (servicii de cazare, masă, îngrijire, servicii medicale și de recuperare sau de reintegrare socială, etc.).

ADVERTISEMENT

Sumele sunt alocate din fondurile alocate îngrijirii persoanelor cu dizabilități în bugetele direcțiilor și serviciilor de asistență socială organizate la nivelul unităților administrative-teritoriaIe din zona București – Ilfov (D.G.A.S.P.C. Ilfov, D.G.A.S.P.C. Sector 3, alte direcții/servicii din cadrul primăriilor localităților Voluntari, Afumați, Ștefănești, Pantelimon, ș.a.m.d.).

Există date că membrii grupului infracțional au dispus în mod discreționar de sumele de bani obținute și prin alte fluxuri, respectiv: indirect de la beneficiari (prin cheltuirea veniturilor acestora din pensii și ajutoare sociale/ de handicap) și din sumele de bani plătite în baza contractelor încheiate cu aparținătorii acestor persoane, pentru îngrijirea acestora în cadrul centrelor”, se mai arată în referatul de arestare întocmit de DIICOT, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, expertiza INML l-ar putea salva pe Ștefan Godei de închisoare, pentru că raportul nu ar scoate în evidență că acești bătrâni au fost maltratați. ”Încă o dată se confirmă că acest dosar e o gogoriță, care are în spate o mare miză politică”, a spus avocatul lui Godei, Pavel Abraham, pentru Gândul.

ADVERTISEMENT