News

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, vrea să scape de arestul la domiciliu. Ce au decis magistrații

Patronul de la Ferma Dacilor a depus contestație față de decizia Judecătoriei Ploieşti privind prelungirea arestului la domiciliu.
01.03.2024 | 17:59
Patronul de la Ferma Dacilor Cornel Dinicu vrea sa scape de arestul la domiciliu Ce au decis magistratii
Patronul de la Ferma Dacilor vrea să scape de arestul la domiciliu. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a depus contestație față de hotărârea Judecătoriei Ploieşti privind prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii de arest la domiciliu. Astăzi, Tribunalul Prahova a anunțat decizia.

Patronul de la Ferma Dacilor a depus contestație privind măsura arestului la domiciliu

Magistrații au respins contestația patronului de la Ferma Dacilor, fiind considerată nefondată. Prin urmare, Cornel Dinicu va rămâne în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile. Decizia este definitivă.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că patronul Fermei Dacilor a reușit să obțină acordul de a părăsi locuința, pe data de 4 martie. El urmează să își facă analizele medicale de specialitate pentru preschimbarea permisului de conducere.

Nu este singura zi în care Cornel Dinicu va avea voie să își părăsească domiciliul. Pe 6 martie 2024 va avea voie să meargă la sediul DRPCIV din Capitală, urmând să își preschimbe carnetul de conducere.

ADVERTISEMENT

Amintim că pe 1 februarie 2024, patronul de la Ferma Dacilor a scăpat de măsura arestului preventiv. În urmă cu o lună, judecătorii au decis să o înlocuiască cu măsura arestului la domiciliu, după contestația lui Dinicu la Judecătoria Ploiești.

Cornel Dinicu este acuzat de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru

Totodată, administratorii pensiunii au fost puși sub control judiciar, la începutul lunii februarie. Vorbim de Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, decizia fiind definitivă și în cazul lor. Cei doi au fost în arest la domiciliu până luna trecută.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinicu și administratorii Fermei sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, în urma incendiului devastator izbucnit, în a doua zi de Crăciun, la Ferma Dacilor din județul Prahova.

Opt persoane și-au pierdut viața în această tragedie, iar alți doi oameni au fost răniți. Ancheta oamenilor legii a arătat că existau mai multe nereguli la pensiunea lui Cornel Dinicu. Mai exact, Ferma Dacilor funcționa „cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu. Respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

ADVERTISEMENT

Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…). Sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric”, anunța Paarchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

ADVERTISEMENT