Sport

Patru chartere cu fani ai Borussiei Dortmund vin la București! De ce s-au ieftinit biletele la turneul Rapidului din 10 decembrie. Exclusiv

Adrian Thiess, organizatorul super-turneului de la București dintre Rapid, Borussia Dortmund și Fiorentina, a făcut dezvăluiri pentru FANATIK cu privire la acest eveniment.
24.11.2022 | 20:47
Patru chartere cu fani ai Borussiei Dortmund vin la Bucuresti De ce sau ieftinit biletele la turneul Rapidului din 10 decembrie Exclusiv
Rapid va organiza pe stadionul Național Arena un turneu amical la care va participa Borussia Dortmund și Fiorentina. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid va juca la București, pe 10 decembrie, cu doi adversari de calibru, Borussia Dortmund și Fiorentina. Pe Arena Națională și-au anunțat prezența un număr important de fani germani și italieni!

Adrian Thiess anunță „invazia” fanilor lui Dortmund la București: „Ne așteptăm la un număr absolut impresionant”

Adrian Thiess, omul de afaceri care s-a ocupat de organizarea turneului de la București, a vorbit pentru FANATIK despre acest eveniment.

ADVERTISEMENT

„Vor fi cel puțin 1.000 de suporteri ai Borussiei Dortmund la București. Eu cred că vor fi mult mai mulți. Ne așteptăm la un număr absolut impresionant! Ei și-au activat fan-cluburile din Europa și din România și eu chiar am vorbit personal cu ei. Cred că vor fi 2-3000 de suporteri ai Borussiei”.

Ba, mai mult, conducerea clubului german pregătește multe surprize suporterilor care vor face deplasarea în România: „Le-am spus că Borussia oricum vrea să le organizeze o întâlnire și deja au închiriat un spațiu în București și asta mi se pare extraordinar. Asta înseamnă un club responsabil. Oficialii clubului vor să se întâlnească cu fanii”.

ADVERTISEMENT

Fanii nemți au la dispoziție deja nu mai puțin de patru chartere pentru a veni la București, dezvăluie Thiess. „Ei și-au cumpărat deja bilete și noi am venit în întâmpinarea lor, dacă au nevoie de ceva. Au spus că nu e nevoie, doar mi-au mulțumit că m-am gândit la ei. Au spus că și-au luat biletele printre primii și au puse deja la dispoziție și câteva avioane de tip charter pentru a veni la București”.

Presiuni din Germania pentru ieftinirea biletelor: „Ați înnebunit la cap? Jigniți echipele astea două!”

Adrian Thiess a explicat și de ce biletele au fost ieftinite de la 10 la 5 euro: „Am luat această decizie deoarece au venit spre noi mesaje și au spus: ‘Domne, noi vrem mai ieftim!’ Vă creem toate facilitățile și înțelegem acest lucru. Când e vorba de organizarea unui astfel de eveniment se fac calculele: costuri și venituri. Nu putem să plecăm de la ideea că facem accesul gratis. Nicăieri pe planeta asta nu se poate”.

ADVERTISEMENT

Ca o chestiune de cancan, pot să vă spun că atunci când am transmis prețurile inițiale partenerilor noștri din Germania, ei pur și simplu au replicat: ‘Voi oferiți două meciuri cu echipe din Champions League la 10 euro?! Ați înnebunit la cap? Jigniți echipele astea două!’.

Borussia Dortmund și Fiorentina vin să joace câte două meciuri în afara țării lor, zbor de două ore și ceva, în decembrie, la București și voi vindeți biletul cu 10 euro? Păi e ceva incredibil! Nu se poate! Asta a fost reacția. Păi dacă stai acasă și urmărești meciul, te costă mai mult de 25 de lei!”, a lămurit subiectul Adrian Thiess.

ADVERTISEMENT

Noi reduceri la bilete pentru suporterii Rapidului

Omul de afaceri a ținut să precizeze că Rapid nu a avut niciun amestec în stabilirea prețurilor la bilete: „S-a creat o confuzie că biletele și prețul acestora a fost decis de clubul Rapid. Ei sunt invitați la fel ca celelalte două cluburi. În altă ordine idei, am convenit cu partenerii noștri să le facem o facilitate. Chiar nu sunt mari. De la 10 euro au fost micșorate la 5 euro”. 

Rapid a anunțat deja că abonații vor avea parte de și mai multe reduceri pentru meciurile cu Dortmund și Fiorentina. Adrian Thiess a oferit mai multe detalii: „Am hotărât ca toți abonații Rapidului care achiziționează biletele la acest turneu până pe 1 decembrie, să primească un discount de 20% indiferent unde își cumpără bilet. Pot să își ia chiar și la VIP. Biletele pot fi cumpărate deja online. Cred că am creat absolut toate premisele ca totul să fie perfect pentru suporteri”.

Ultrașii Borussiei Dortmund, provocare pentru galeria Rapidului: „Sunt curioși și interesați să îi vadă la ei acasă”

Adrian Thiess speră totuși că suporterii Rapidului nu vor boicota acest turneu, mai ales că galeria celor de la Borussia Dortmund vrea să se „dueleze” în cântece cu giuleștenii: „Mi-aș dori să fie la fel de responsabile și cluburile din România în relația cu fanii. Am luat la cunoștință declarațiile a doi dintre reprezentații suporterilor Rapid. Eu sper totuși că lucrurile se vor rezolva. Asta a fost o întrebare chiar de la partenerii noștri din Germania.

Suporterii Borusiei sunt curioși și interesați să vadă galeria Rapidului, pe care au văzut-o și au auzit atâtea lucruri. Voiau să îi vadă la ei acasă, în splendoarea lor. Eu sper că totuși se va întâmpla asta și Peluza Nord Rapid va fi prezentă la meci”.

Fanii Fiorentinei și-au anunțat de asemenea prezența în număr mare: „E un moment special și pentru Adrian Mutu și pentru suporterii Fiorentinei, care vor fi și ei prezenți în Giulești. Știu că s-au activat fan cluburile lor”. 

Impresari de la cluburi importante vor fi prezenți la turneul de la București: „Pregătim multe alte surprize”

Adrian Thiess a dezvăluit pentru FANATIK că suporterii vor avea parte de o experiență unică: „Marcel Răducanu este ambasadorul oficial al acestui eveniment și pregătim și multe alte surprize. Am primit și niște cerințe din anumite zone. Deocamdată nu pot să spun mai multe. Mă întreb totuși de ce tot ce vine din exterior poate fi atât de extraordinar, în timp ce la noi să fie cu fel și fel de piedici și alte lucruri…”.

Astfel, în lojele VIP vor fi invitați și mulți impresari și scouteri de la cluburi mari din Europa: „Sunt scouteri de la niște cluburi foarte interesante, din Serie A, Premier League, echipe puternice care vor fi prezente la București. Este o emulație. Aici nu e vorba doar de un meci amical, ci e un eveniment amplu. Cred că poate fi o rețetă frumoasă la care să avem continuitate și în anii următori. 

Am organizat la Dinamo Dresda un meci cu PSG. S-au vândut toate biletele în 24 de ore. Știm cu toții ce reputație au suporterii de la Dresda. Cu toate astea, în minutul 18, când a marcat Mbappe, s-au ridicat toți în picioare și au început să aplaude. Nu putem să fim și noi așa? Nu, noi trebuie să fim invers și să spunem că boicotăm”.

Turneul de la București a fost la un pas să nu se mai dispute. „Domnul Șucu înțelege foarte bine fenomenul pentru că vine din zona de business”

Adrian Thiess a recunoscut că au fost momente în care turneul de la București a fost în pericol să nu se mai dispute: „Nu a fost greu să negociez cu domnul Șucu, pentru că dânsul e acționar majoritar și a înțeles foarte bine fenomenul, pentru că vine din zona de business.

E un om de afaceri și nu a apărut peste noapte. La un moment a fost o problemă, dar e foarte important când aduci două echipe mari să poți să coordonezi zboruri, avioane și restul detaliilor organizatorice. Pe parcurs s-au ivit multe lucruri și nu e o rețetă simplă, ca la un concert. La fotbal e mai dificil”.

  • 10 decembrie e data la care se va disputa turneul amical dintre Rapid, Borussia Dortmund și Fiorentina
ADVERTISEMENT