News

Patru clădiri din Drumul Taberei, evacuate din cauza unei valize suspecte. Pirotehniștii au intervenit la fața locului

15.04.2021 | 17:34
Patru cladiri din Drumul Taberei evacuate din cauza unei valize suspecte Pirotehnistii au intervenit la fata locului
ADVERTISEMENT

Patru clădiri din Drumul Taberei au fost evacuate în după-amiaza zilei de joi, din cauza unei valize suspecte. Pirotehniștii au intervenit la fața locului.

Potrivit primelor informații, în jurul orei 17:00 s-a semnalat la 112 prezența unei valize suspecte în Drumul Taberei. La fața locului s-au deplasat polițiștii, reprezențanții Departamentului pentru Situații de Urgență și pirotehniștii.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au asigurat perimetrul, timp în care cele patru imobile au fost evacuate , anunță Antena 3. La final, s-a constata că valiza era goală

Patru clădiri din Drumul Taberei, evacuate din cauza unei valize suspecte. Pirotehniștii au intervenit la fața locului

Serviciul Român de Informații, împreună cu polițiștii de la Secția 25 și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență au intervenit în zonă. Perimetru la fost asigurat, iar locuitorii din patru blocuri au fost evacuați.

ADVERTISEMENT

Prezența valizei suspecte a fost semnalată telefonic la numărul unic de urgență. În urma verificărilor, specialiștii au constat că aceasta era goală.

Nu au fost semnalate alte incidente. În scurt timp, oamenii se vor putea întoarce în locuințe.

La începutul lunii trecute, a fost semnalată posibilitatea existenței unui dispozitiv exploziv într-un hotel din Iași. Clădirea a fost evacuată, iar traficul în zonă a fost restricționat.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au intervenit de urgență. Polițiștii, pompierii representanți ai Serviciului Român de  Informații și mai multe echipe medicale s-au deplasat cu repeziciune la fața locului, dar alarma a fost falsă.

„În urma controlului pirotehnic și al activităților desfășurate s-a constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă. Verificările continuă pentru identificarea apelantului și stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale,” au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

În București, o situație similară a avut loc la procesul Elenei Udrea.  În urma unei alerte cu bombă la Curtea de Apel București, sala de judecată a fost evacuată. Presupusa prezență a dispozitivului exploziv a fost semnalată prin apel la 112. Traficul în zonă a fost restricționat, iar specialiștii au intervenit. În cele din urmă, s-a constat că alerta a fost falsă.

ADVERTISEMENT