Sport

Patru date de reținut pentru suporterii naționalei României. Urmează o perioadă de foc înainte de EURO 2024

Pregătirile naționalei României pentru EURO 2024 sunt în plină desfășurare. FANATIK prezintă 4 date esențiale în calendarul „tricolorilor” pentru turneul final din Germania.
13.02.2024 | 08:00
Patru date de retinut pentru suporterii nationalei Romaniei Urmeaza o perioada de foc inainte de EURO 2024
Patru date importante din calendarul României premergătoare EURO 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România va reveni la Campionatul European după o pauză de 8 ani în vara acestui an. „Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E la turneul final din Germania alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Bosnia, Ucraina, Israel și Islanda). Suporterii naționalei trebuie să fie atenți la 4 date esențiale din calendarul către Euro 2024.

România își va afla ultimul adversar de la EURO 2024 la finalul lunii martie

România le înfruntă la Campionatul European din Germania pe Belgia, Slovacia, dar și pe învingătoarea barajului care va avea loc la finalul lunii martie. În primă fază, pe 21 martie, vor avea loc semifinalele barajului.

ADVERTISEMENT

Bosnia va da piept cu Ucraina, în timp ce Israel, fosta adversară a României din preliminarii, o va înfrunta pe Islanda. Naționalele care merg în finala barajului se vor decide într-o singură manșă.

Ulterior, pe 26 martie, va avea loc finala barajului care le va pune față în față pe cele două echipe câștigătoare din semifinale. Ultima echipă calificată la EURO 2024 în Grupa E se va decide tot într-o singură manșă.

ADVERTISEMENT

De precizat este că la finalul lunii martie, România își va afla și ultima adversară din Grupa C3 din Liga Națiunilor. „Tricolorii” au căzut în grupă cu Kosovo, Cipru și câștigătoarea barajului Lituania/Gibraltar. Barajul se joacă în „dublă” manșă.

România, grupă completă la EURO 2024 la finalul lunii martie

România va debuta la EURO 2024 chiar împotriva câștigătoarei barajului programat la finalul lunii martie. După meciul de pe 26 martie, „tricolorii” vor știi numele naționalei împotriva căreia va evolua pe 17 iunie, la Munchen, ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 22 iunie, România va da piept cu Belgia, favorită la câștigarea Grupei E de la EURO 2024. Duelul va avea loc pe Rhein Energie din Koln, de la ora 22:00. În ultima etapă a fazei grupelor, „tricolorii” se vor duela cu Slovacia pe 26 iunie, ora 19:00, Waldstadion, Frankfurt.

Programul României la EURO 2024: 

  • 17 iunie, ora 16:00: România– Play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – România (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Waldstadion, Frankfurt)
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu va anunța lotul final al României pentru EURO 2024 pe 10 iunie

Edi Iordănescu va anunța lotul naționalei României cu care va ataca EURO 2024 nu mai târziu de 10 iunie. „Potrivit regulamentului competiției, fiecare reprezentativă calificată la EURO 2024 are ca termen-limită de anunțare a lotului final pentru Campionatul European data din calendar cu 7 zile înaintea debutului în turneu”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

România va debuta pe 17 iunie la turneul final din Germania. Astfel, Edi Iordănescu va trebui să definitiveze lotul cu care face deplasarea în Germania până la data de 10 iunie. Lotul „tricolorilor” va fi compus din 23 de jucători.

De altfel, Edi Iordănescu a solicitat Federației Române de Fotbal să caute soluții astfel încât sezonul 2023/2024 de SuperLiga să se încheie cu o săptămână mai devreme decât era prevăzut inițial. Ultima etapă din play-off-ul SuperLigii ar trebui să aibă loc pe 26 mai, cu doar o zi mai târziu vrea Edi Iordănescu să reunească lotul României.

Astfel, selecționerul și-ar dori ca sezonul să se încheie o săptămână mai devreme, în weekendul 18-19 mai. Soluția ar fi inserarea unei etape intermediare în play-off. Din informaţiile FANATIK, ediţia 2024-2025 a Superligii va începe pe 12 iulie, adică în weekendul în care este programată finala EURO 2024.

EURO 2024 începe pe 14 iunie

EURO 2024 va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie. Prima care intră în competiție este naționala gazdă, Germania. Calificată automat la turneul final, Germania se va duela cu Scoția în prima etapă din Grupa A.

Duelul are loc pe 14 iunie, ora 22:00, la Munchen. La polul opus, meciul pentru marele trofeu continental va avea loc pe 14 iulie pe stadionul lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT