Fotbal international

Patru fani ai Ţării Galilor, călătorie nebună până în Qatar! Vor conduce 8.000 de kilometri pentru Campionatul Mondial

Ţara Galilor a revenit după 64 de ani la un Campionat Mondial, iar patru fani ai selecţionatei lui Rob Page vor avea parte de o călătorie nebună până în Qatar.
16.11.2022 | 18:48
Patru fani ai Tarii Galilor calatorie nebuna pana in Qatar Vor conduce 8000 de kilometri pentru Campionatul Mondial
Patru fani galezi vor conduce 8.000 de kilometri pentru a fi prezenţi la Campionatul Mondial din Qatar
ADVERTISEMENT

Galezii au avut de aşteptat 64 de ani pentru o nouă prezenţă la un Campionat Mondial, iar turneul final din Qatar a devenit o sărbătoare pentru fanii selecţionatei lui Rob Page. Patru suporteri au decis să ia parte la o călătorie epică pentru a fi alături de favoriţi.

Un fost fotbalist, în grupul celor patru fani ai Ţării Galilor care vor conduce 8.000 de kilometri până în Qatar

Scott Young, fost fotbalist al lui Cardiff City în perioada 1993-2004, Nick Smith, Huw Talfryn Walters şi Walter Pennell au decis să călătorească 8.000 de kilometri, la bordul unei maşini electrice, pentru a ajunge la Campionatul Mondial. Cei patru fani au plecat pe 28 octombrie, din Cardiff, şi speră să ajungă pe 18 noiembrie la destinaţie.

ADVERTISEMENT

“Ştim că mulţi cred că este un plan nebun. Gareth Bale a stat în maşina noastră şi părea destul de neîncrezător că vom reuşi să ajungem în Qatar. Avem încredere în maşină şi suntem pregătiţi pentru această provocare.

Sigur vor fi ceva probleme pe drum, dar am primit mult suport şi abia aşteptăm să ajungem în Qatar. Dacă Ţara Galilor a ajuns la Campionatul Mondial, atunci şi noi putem”, a povestit Nick Smith la plecarea în marea aventură.

ADVERTISEMENT

Aventura galezilor, susţinută de Federaţie şi jucători ai naţionalei lui Rob Page

Ideea călătoriei i-a venit lui Scott Young, care este partener al Nathaniel Cars, o reprezentanţă auto din Ţara Galilor. Imediat, Nick Smith, Huw Talfryn Walters şi Walter Pennell au decis să răspundă afirmativ provocării.

Înainte să plece în marea călătorie, maşina electrică a fost testată de Gareth Bale, Wayne Hennessey şi Daniel James, trei dintre jucătorii convocaţi de Rob Page în lotul Ţării Galilor. Fotbaliştii galezi şi-au anunţat sprijinul pentru cei patru suporteri fanatici, iar Noel Mooney, preşedintele Federaţiei, este zilnic în contact cu aceştia.

ADVERTISEMENT

“Comunicăm în fiecare zi cu băieţii pentru a fi siguri că sunt pe drumul corect spre Doha. Abia aşteptăm să-i întâlnim înaintea meciului cu SUA, de pe 21 noiembrie”, a spus Noel Mooney.

Cum arată drumul celor patru fani galezi până în Qatar

Drumul spre Qatar, care ar trebui să dureze 22 de zile, are două părţi. În prima, cei patru galezi vor călători pe ruta Ţara Galilor, Franţa, Germania, Elveţia, Italia, Austria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Macedonia de Nord şi Grecia.

ADVERTISEMENT

Din Grecia, cei patru suporteri vor folosi un feribot până în Israel. De aici, galezii vor trece prin Iordania şi Arabia Saudită, ca într-un final să ajungă în Qatar. Cea mai dificilă bucată de drum se anunţă cea din Arabia Saudită, unde nu se găsesc foarte multe staţii de alimentare pentru maşini electrice.

La Campionatul Mondial din Qatar, Ţara Galilor face parte din Grupa B, alături de Anglia, SUA şi Iran. Galezii speră să obţină calificarea în optimile de finală, la a doua participare din istorie la turneul final mondial. La ediţia din 1958, Ţara Galilor a ajuns până în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT