Cele patru reguli de aur pe care trebuie să le știi dacă mergi într-un sejur all inclusive. Mulți turiști fac aceste greșeli fără să realizeze. E bine să le eviți ca să ai vacanța de vis pe care ți-o dorești.
Vacanțele all inclusive reprezintă o opțiune bună pentru mulți turiști, care se pot bucura de diferite facilități, cum ar fi toate mesele incluse, locuri de joacă pentru copii sau piscină.
O jurnalistă de călătorii care avut mai multe astfel de sejururi în Caraibe, Mexic, Maldive, precum și în alte locuri, a explicat de ce trebuie să țină cont oamenii atunci când optează pentru astfel de vacanțe.
Jurnalista a precizat care sunt greșelile pe care mulți turiști le fac fără să își dea seama. Aceasta i-a îndemnat pe turiști să se gîndească fparte bine la ce fel de vacanță își doresc și să verifice opțiunile atunci când aleg o cazare all inclusive.
Multe stațiuni oferă, în ziua de astăzi, o gamă variată de servicii pentru turiști. Cei care sunt dispuși să plătească mai mult vor avea facilități în plus.
Totodată, este bine să verifici dacă stațiunea aleasă este destinată familiilor cu copii sau adulților. În acest fel, nu vei avea parte de o surpriză neplăcută atunci când ajungi la destinație.
De altfel, documentează-te atunci când alegi o destinație anume. Unele site-uri utilizează imagini editate cu facilitățile stațiunii, așa că e necesar să te interesezi înainte de a rezerva.
În general, atunci când mergi într-o stațiune all inclusive ai la dispoziție un bufet de unde poți alege feluri de mâncare pentru toate gusturile. Acestea includ opțiuni de mic dejun, prânz și cină, dar și deserturi și specialități din bucătăria locală.
Înainte de a-ți umple farfuria cu diverse preparate, verifică ce feluri de mâncare mai sunt. Există posibilitatea să fie opțiuni mai bune decât ceea ce ai de gând să alegi. Pentru a le vedea pe toate, mergi în jurul bufetului pentru a vedea opțiunile.
“A lua o farfurie și a o umple înainte de a arunca o privire în zonă este o mișcare de începător și poate duce și la supraalimentare și la risipirea alimentelor.
Înainte de a te ataca un bufet, fă o plimbare în jur, deoarece opțiunile pot varia nu numai de la o masă la alta, ci și zilnic. Și asigură-te că iei o lingură din ceva ce nu ai mai încercat”, a precizat jurnalista într-un articol publicat de Business Insider.
Deși este posibil să ai acces la numeroase restaurante, acest lucru nu înseamnă că vrei primi o masă imediat ce te prezinți acolo, mai ales dacă ajungi orele de vârf pentru cină, cum ar fi la 19.30.
Pentru restaurantele populare, e bine să rezervi masa imediat ce te-ai cazat sau înainte să ajungi acolo. În funcție de numărul de nopți petrecute la cazare, e posibil ca numărul de rezervări pentru conceptele à la carte este unul limitat.
Astfel, dacă vrei să te asiguri că prinzi un loc la masă, sună înainte. Doar așa vei putea avea o cină la restaurantul dorit, fără să apară alte probleme.
“Sfatul meu este să prioritizezi locurile care servesc bucătăria locală. Până la urmă, poți găsi friptură sau paste cam oriunde”, a mai spus aceasta.
Jurnalista a mai menționat în articolul său o altă greșeală pe care mulți turiști o fac la all inclusive. Aceasta îi îndeamnă pe turiști să meargă la balul din hol pentru a cere băuturile așa cum își doresc, deoarece ele diferă de la stațiune la stațiune.
“Nu toate băuturile la stațiunile all-inclusive sunt la fel. Apropie-te de barul din hol, care de obicei are lichior de calitate superioară. Îmbunătățește-ți piña colada cerând-o cu rom negru sau învechit în loc de rom alb, care îi oferă mult mai multă aromă”, a explicat ea.
În plus, jurnalista îi sfătuiești pe cei care merg la all inclusive să nu comande băuturi amestecate, pe bază de gheață și fructe, care mai conțin și alcool. Aceasta recomandă hidratarea în vacanță pentru a nu ajunge la efecte nedorite.
Deși în anumite stațiuni all inclusive nu se practică bacșișul, unele nu au o politică anume. Dacă îi lași un mic bacșiș barmanului, mai ales dacă este aglomerat, s-ar putea să ai parte de un serviciu mai rapid. Barmanul ar putea ține cont de acest lucru și data următoare când comanzi ceva.
De asemenea, dacă ospătarul care se ocupă de masa ta la cină asigură servicii impecabile, este recomandat să-i lași bacșiș. Acest lucru este valabil și pentru personalul de la curățenie, după cum a mai precizat jurnalista.