News

Patru turiști infectați cu Covid-19 în insula Thassos, o destinație de vacanță preferată a românilor

08.07.2020 | 16:00
Patru turisti infectati cu Covid19 in insula Thassos o destinatie de vacanta preferata a romanilor
ADVERTISEMENT

Insula Thassos din Grecia, o destinație de vacanță preferată de mulți români, a anunțat depistarea a patru turiști infectați cu Covid-19.

Din primele informații, nu ar fi vorba de niciun român, ci de cetățeni veniți în Grecia din Serbia și Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Cazurile de infectare cu noul coronavirus au fost identificate în urma verificărilor efectuate la punctele de intrare în țară, informează presa locală.

Autoritățile de pe Insula Thassos au anunțat depistarea a patru turiști infectați cu Covid-19

Din informațiile oferite de site-ul Ekathimerini, turiștii depistați pozitiv pe insula din nordul Mării Egee sunt asimptomatici.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce medicii au validat pozitivitatea la Covid-19 a celor patru cetățeni din Serbia și Bulgaria, elenii au dispus la transferul lor într-un hotel de carantină din Grecia.

Cazurile din Thassos nu sunt izolate, întrucât autoritățile grecești au confirmat și depistarea a câte unui caz de infectare în insulele Naxos și Evia.

ADVERTISEMENT

Din datele oficiale ar fi vorba de un doctor grec care ar fi sosit în Atena urmă cu câteva zile, venind din Marea Britanie via Serbia, respectiv de un cuplu de sârbi cazați într-un hotel din Edipsos.

Îngrijorare în rândul autorităților elene

Grecia s-a evidențiat în ultimele patru luni ca fiind una dintre țările lumii care au luptat cu succes contra pandemiei de Covid-19. Elenii au ajuns să raporteze zilnic un număr redus de cazuri, de sub 50. Scăzut este și numărul deceselor de la startul epidemiei, undeva sub 200.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după redeschiderea turismului, oficialii greci din Sănătate sunt în privința cazurilor noi de coronavirus depistate la cetățenii străini sosiți în Grecia.

Din totalul de 27 de cazuri noi confirmate marți, 17 au fost la cetățeni străini. 14 au fost depistate după verificări la punctele de frontieră și alte trei la cetățeni care călătoriseră în afara țării și s-au testat voluntar.

În toată această perioadă a pandemiei, în Grecia au fost depistate 3.589 de cazuri de Covid-19, iar 193 de greci au pierdut lupta cu boala.

ADVERTISEMENT