Sport

Paul Pogba, ca Simona Halep! Suspendarea care riscă să îi încheie cariera

Paul Pogba riscă o suspendare uriașă pentru dopaj. Pedeapsa fotbalistului de la Juventus ar putea fi similară cu cea primită de Simona Halep.
06.10.2023 | 18:05
Paul Pogba ca Simona Halep Suspendarea care risca sa ii incheie cariera
Paul Pogba a fost testat pozitiv la testosteron și la eșantionul B. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Paul Pogba riscă să primească o suspendare pentru dopaj care să fie similară cu cea a Simonei Halep. Fotbalistul francez a fost găsit pozitiv și la contraanalize și riscă o suspendare până la patru ani. Pogba este suspendat provizoriu pentru că a fost testat pozitiv la testosteron.

Paul Pogba, ca Simona Halep! Suspendarea care riscă să îi încheie cariera

În vârstă de 30 de ani, Paul Pogba a fost suspendat provizoriu din fotbal începând cu luna septembrie, pentru că a fost testat pozitiv la testosteron. Mijlocașul legitimat în prezent la Juventus a cerut o contraexpertiză.

ADVERTISEMENT

Totuși, jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat că și proba B arată valori anormale de testosteron în sângele fotbalistului. „Bătrâna Doamnă” îi poate rezilia contractul lui Pogba după suspendarea oficială, pentru că jucătorii sunt nevoiți să raporteze clubului fiecare medicament sau supliment pe care îl ingerează.

Cazul de dopaj al lui Paul Pogba va fi audiat de un tribunal antidoping, iar dacă va fi găsit vinovat, jucătorul cu 91 de apariții în naționala Franței va primi o suspendare de 2 ani. Totodată, dacă va fi găsit vinovat de dopaj intenționat, Paul Pogba va primi o suspendare de 4 ani.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru Paul Pogba

Primele urme de testosteron au fost găsite în sângele lui Paul Pogba după meciul Udinese – Juventus, scor 0-3, în prima etapă din Serie A pe 20 august. Ulterior, mijlocașul a fost suspendat provizoriu și a avut 3 zile la dispoziție să furnizeze un al doilea eșantion „B”.

Rezultatul a fost același, pozitiv, iar Paul Pogba are la îndemână o săptămână pentru a-și pregăti apărarea. „Nu știam, îmi pare rău. Așteptăm rezultatul a ceea ce va fi continuarea. Nu are rost să vorbim despre asta acum”, a declarat Allegri, antrenorul lui Juventus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

„Așteptăm contraanaliza și nu putem spune nimic acum. Cu siguranță, Pogba nu a vrut niciodată să încalce regulile, pot garanta asta”, a declarat și Rafaela Pimenta, agentul lui Paul Pogba, înainte de rezultatul eșantionului B.

Paul Pogba, suspendat provizoriu pentru dopaj

Până la aflarea verdictului din partea tribunalului antidoping, Paul Pogba, la fel ca Simona Halep, este suspendat provizoriu. Anunțul a fost făcut de Tribunalul Național Antidoping prin intermediul unui comunicat.

ADVERTISEMENT

„Tribunalul Național Antidoping comunică faptul că, drept răspuns la cererea formulată de Parchetul Național Antidoping, a dispus suspendarea sportivului ca măsură preventivă.

  • Paul Labile Pogba (FIGC) pentru încălcarea articolelor 2.1 și 2.2;
  • substanța găsită: metaboliți de testosteron de origine non-endogenă (rezultatele GC/c/IRMS sunt compatibile cu originea exogenă a metaboliților) 

Controlul a fost comandat de NADO – ITALIA”, se arată în comunicat. Paul Pogba mai are contract cu Juventus până în vara anului 2026.

ADVERTISEMENT