Sport

Paul Pogba, prins dopat. Ce pedeapsă a cerut Parchetul antidoping italian

Paul Pogba a fost prins dopat și a fost suspendat provizoriu. Parchetul antidoping italian a cerut o pedeapsă drastică pentru fotbalistul francez.
07.12.2023 | 16:28
Paul Pogba prins dopat Ce pedeapsa a cerut Parchetul antidoping italian
În zilele de pauză competițională datorată echipelor naționale, din Serie A a venit o veste teribilă. Paul Pogba a fost prins dopat. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
07-12-2023
14:31

Paul Pogba riscă 4 ani de suspendare

Parchetul antidoping italian a cerut o suspendare de 4 ani pentru jucătorul formației Juventus Torino, Paul Pogba, care a fost depistat pozitiv la testosteron în luna august, conform Gazzetta dello Sport.

Campionul mondial din 2018 a fost depistat pozitiv la testosteron cu ocazia meciului din prima etapă din Serie A, dintre Juventus și Udinese, în care nu a evoluat.

De la anunțarea testului său antidoping pozitiv, la 11 septembrie, Pogba, în vârstă de 30 de ani, nu a mai avut acces la centrul de antrenament al clubului.

13-09-2023
13:33

Cum a ajuns Pogba să fie prins dopat

Mijlocașul Paul Pogba, depistat pozitiv cu testosteron, a admis într-o discuție avută cu oficialii lui Juventus faptul că aflat la Miami a luat un supliment ce conținea substanța interzisă la recomandarea unui medica care îi este prieten.

Conform Gazzetta dello Sport, internaționalul francez nici nu a anunțat staff-ul medical al torinezilor de eroarea comisă. Pogba riscă o suspendare de 4 anim ceea ce ar fi sinonim cu încheierea carierei.

Presa italiană anunță că Juventus s-a dezis de Paul Pogba, iar acesta urmează să se apere singur în fața Tribunalului Național Antidoping din Italia. Mai mult, torinezii i-au suspendat salariul de 10 milioane de euro anual.

Mijlocașul francez va primi de acum salariul minim sindical, 2.000 de euro lunar, în jur de 47.000 de euro anual brut. Oficialii ”Bătrânei Doamne” așteaptă decizia Tribunalului Național Antidoping din Italia pentru a putea să-i rezilieze contractul lui Pogba.

11-09-2023
18:26

Pogba, suspendat provizoriu

Clubul Juventus Torino a anunțat că Paul Pogba a fost suspendat provizoriu după ce a fost prins dopat la un control efectuat la finalul meciului cu Udinese.

”Juventus anunță că astăzi jucătorul Paul Labile Pogba a primit un ordin de suspendare provizorie de la Tribunalul Național Antidoping în urma rezultatului nefavorabil al analizelor efectuate la 20 august 2023.

Clubul își rezervă dreptul de a evalua următorii pași procedurali”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al ”Bătrânei Doamne”.

Starul francez a revenit la Juventus Torino în vara anului 2022 după aventura la Manchester United, însă întoarcerea nu a fost una reușită. El a jucat doar 10 meciuri în stagiunea precedentă din cauza accidentărilor.

Paul Pogba, dopaj cu testosteron în Serie A

O veste teribilă a venit luni după-amiază din Italia, mijlocașul Paul Pogba fiind prins dopat la meciul Juventus – Udinese, scor 3-0, din prima etapă a noului sezon din Serie A, în care jucătorul a fost doar rezervă.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, au fost găsite doze anormale de testosteron în probele fotbalistului francez. Urmează să fie efectuate mai multe analize pentru a putea fi confirmat rezultatul, dar Pogba riscă o suspendare între 2 și 4 ani.

Din informațiile apărute la prima mână, mijlocașul lui Juventus are trei zile la dispoziție în care poată să solicite proba B și dacă se confirmă că s-a dopat va fi automat suspendat temporar până când va fi judecat.

ADVERTISEMENT

Testosteronul nu poate fi folosit de sportivi, fiind inclus pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA). Folosirea testosteronului are ca obiectiv principal dezvoltarea forței și a masei musculare.

De unde crede Pogba că au apărut problemele medicale

Într-un interviu acordat înainte de începerea noului sezon, Paul Pogba, care a fost amenințat cu arma chiar de fratele său, a vorbit despre problemele medicale care nu i-au dat pace și din cauza cărora a fost la un pas să se retragă din fotbal.

ADVERTISEMENT

”Aceste ultime luni m-au făcut să cresc enorm, m-au făcut să înțeleg multe lucruri despre viață. Am îmbătrânit zece ani! Am îmbătrânit zece ani în șapte luni. Sunt un credincios, așa că acestea sunt etape și teste.

Teste care m-au făcut să cresc, m-am maturizat și am învățat multe despre viață. Am învățat care sunt lucrurile importante. Deci, le-am luat foarte pozitiv și au fost ca un impuls pentru mine. Capul, mentalul, controlează totul. Când nu ești bine psihic, corpul cedează. Cred că la baza tuturor acestor accidentări pe care le-am suferit a fost mentalul meu.

ADVERTISEMENT

Eram stresat, corpul meu era încordat. Aș spune chiar că a fost cel mai mare test din viața mea. După ce voi trece de toate acestea, va fi cea mai mare victorie a mea. Așa văd eu. Ești pregătit pentru orice după aceea”, a declarat Pogba.

ADVERTISEMENT