News

”Polio Paul”, bărbatul care trăia de peste 70 de ani într-un plămân de fier, a murit. Ce a pățit când era doar un copil l-a marcat pe viață. Update

A încetat din viață ”Polio Paul”, bărbatul care trăia de 77 de ani într-un plămân de fier. Povestea lui este uimitoare. Luptă neîntreruptă pentru viață încă din copilărie.
13.03.2024 | 18:13
Polio Paul barbatul care traia de peste 70 de ani intrun plaman de fier a murit Ce a patit cand era doar un copil la marcat pe viata Update
77 de ani de viață într-un dispozitiv medical unic care îl ajută pe Paul să respire. Sursa foto: Captură video / Instagram / nasdaily / globalhealthchannel.ae
ADVERTISEMENT
13-03-2024
16:36

A murit bărbatul care trăia de peste 70 de ani într-un plămân de fier. Ce i-a cauzat decesul

”Polio Paul”, care de curând a fost recunoscut oficial drept cel mai longeviv pacient din istorie care a trăit într-un „plămân de fier”, a încetat din viață, marți, 12 martie. Vestea a fost dată pe o pagină de strângere de fonduri pentru bărbat, GoFundMe.

În ultima vreme, starea de sănătate i se deteriorase, având probleme respiratorii mai intense și dureri mai repetate la picioare. Se deplasa cu mai multă dificultate când ieșea din aparat, transmite Sky News.

Un individ numit „Polio Paul” locuiește în interiorul unui dispozitiv medical cunoscut sub numele de „plămân de fier” de aproximativ 300 de kilograme de șapte decenii.

77 de ani într-un plămân de fier

Paul Alexander, în vârstă de 77 de ani, a contractat poliomielita în 1952, când avea doar 6 ani. Recent, în martie, Guinness World Records l-a recunoscut oficial drept cel mai longeviv pacient din istorie care a trăit într-un „plămân de fier”.

ADVERTISEMENT

Numele său de „Polio Paul” vine din faptul că a suferit de această boală în copilărie. De atunci, a întâmpinat numeroase provocări. În prezent, sănătatea lui este și mai fragilă, după ce a fost internat de urgență cu COVID-19.

Într-o postare recentă pe contul său de TikTok administrat de un individ numit Lincoln, care gestionează contul IronLungMan, s-a informat publicul său despre situația sa medicală. Lincoln a menționat că Paul a fost internat de urgență din cauza COVID-19 și s-a întors acasă, dar se simte încă slăbit și confuz.

ADVERTISEMENT

Lincoln a cerut urmăritorilor să își ofere rugăciunile pentru recuperarea lui Paul, dar nu a oferit alte detalii despre starea sa de sănătate.

Cum a ajuns Paul să trăiască într-o mașinărie

Anul trecut, Alexander a fost implicat într-o controversă legată de colectarea fondurilor pentru tratamentul său. În 1952, a fost unul dintre cei afectați de cea mai gravă epidemie de poliomielită din istoria SUA.

ADVERTISEMENT

Boala a afectat grav funcționarea mușchilor săi și a necesitat utilizarea unui dispozitiv medical special numit „plămân de fier” pentru a-l ajuta să respire. Chiar și în fața avansului tehnologic, Alexander a preferat să rămână fidel acestui dispozitiv, pe care l-a descris ca fiind „calul său de fier vechi”.

Deși a fost paralizat de la gât în jos, Alexander a reușit să-și continue viața, să-și urmărească cariera și să inspire alții. A absolvit liceul, a obținut o diplomă de drept și a practicat dreptul timp de mulți ani, în timp ce a scris și memoriile sale.

ADVERTISEMENT