Sport

Pe ce loc a ajuns România în clasamentul FIFA după retrogradarea din Liga Națiunilor. Poziționare surpriză pentru „tricolori”

Federația Internațională de Fotbal a dat publicității ierarhia mondială actualizată. România este în urcare după ultimele meciuri din Liga Națiunilor.
06.10.2022 | 13:45
Pe ce loc a ajuns Romania in clasamentul FIFA dupa retrogradarea din Liga Natiunilor Pozitionare surpriza pentru tricolori
”Tricolorii” au avut o surpriză când au văzut clasamentul FIFA actualizat. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După retrogradarea în cel de al treilea eșalon al Ligii Națiunilor, ”tricolorii” lui Edi Iordănescu au avut parte de o surpriză la reactualizarea ierarhiei mondiale dată publicității de FIFA.

România a urcat o poziție în clasamentul FIFA

Forul mondial de fotbal a actualizat clasamentul FIFA, iar ”tricolorii” au avut parte de o surpriză. Deși au retrogradat în al treilea eșalon valoric al Ligii Națiunilor, sunt în ascensiune în ierarhia lumii.

ADVERTISEMENT

În ciuda unei campaniei modeste în a doua competiție continentală rezervată echipelor naționale, România a urcat o poziție în clasamentul FIFA, de pe locul 54, pe 53, cu 1434,68 puncte. Astfel, ”tricolorii” s-au îndepărtat de locul 57, cel mai slab ocupat vreodată, în 2012.

Topul mondial este condus în continuare de Brazilia. Sud-americanii au câștigat la scor ultimele meciuri test din luna septembrie 3-0 cu Ghana și 5-1 cu Tbusia și și-a consolidat și mai mult poziția de lider în clasamentul lumii.

ADVERTISEMENT

Belgia, și marea rivală a naționalei ”selecao”, Argentina, completează podiumul, conform clasamentului publicat, joi, de Federația Internațională de Fotbal.

Care este target-ul FRF pentru următorii ani

Recent președintele Federației Române de Fotbal Răzvan Burleanu l-a reconfirmat în funcția de selecționer pe Edi Iordănescu, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, iar ulterior Comisa Tehnică a FRF a făcut același lucru. Astfel, Iordănescu junior îi va conduce pe ”tricolori și în campania de calificare la Campionatul European din 2024.

ADVERTISEMENT

În această vară, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, a anunțat că ținta FRF este aceea de a duce naționala României, la un moment dat, pe locul 24 în clasamentul FIFA.

Obiectivul poate părea nerealist analizând evoluțiile ”tricolorilor” din acest an atât în meciurile amicale cât și în cele oficiale, însă selecționerul Edi Iordănescu debordează de optimism înaintea startului în preliminariile CE din Germania.

ADVERTISEMENT

Antrenorul le-a promis suporterilor, într-o scrisoare deschisă, că prima reprezentativă a țării noastre va redeveni o forță și că fanii se vor bucura din nou de prezențe la turneele finale majore.

ADVERTISEMENT