Sport

Pe ce loc se află Simona Halep și Sorana Cîrstea înainte de startul turneului de la Roma. Cum arată Top 10 WTA

Simona Halep (locul 21 WTA) o întâlnește în primul tur la turneul de la Roma pe Alize Cornet, în timp ce Sorana Cîrstea (locul 26 WTA) va juca cu câștigătoarea de la Madrid, Ons Jabeur.
09.05.2022 | 09:40
Pe ce loc se afla Simona Halep si Sorana Cirstea inainte de startul turneului de la Roma Cum arata Top 10 WTA
Simona Halep rămâne pe locul 21 WTA, în timp ce Sorana Cîrstea a urcat o poziție în ierarhia mondială. Sursă foto: Facebook Echipa de Fed Cup a României
ADVERTISEMENT

Conform caselor de pariuri, Simona Halep este a doua favorită la Roma, unde poate câștiga peste 400.000 de dolari, în timp ce Sorana Cîrstea nu primește prea multe șanse în fața lui Ons Jabeur.

Pe ce loc se află Simona Halep și Sorana Cîrstea în clasamentul WTA

După ce a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, Simona Halep a rămas pe poziția 21, în timp ce Sorana Cîrstea a reușit să mai urce un loc, până pe 26.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Halep are șanse mari să se apropie de top zece cu o prestație bună la Roma și mai ales la turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Acest lucru este facilitat și de faptul că Simona Halep nu mai are puncte de apărat, deoarece anul trecut s-a retras de la Roma și Paris și nu va pierde puncte nici dacă va fi eliminată prematur.

ADVERTISEMENT

Pe ce poziții se află celelalte jucătoare din România

Gabriela Ruse a fost nevoită să abandoneze în calificări la Roma însă a urcat până pe locul 56 WTA și este cea mai bine clasată jucătoare din România după Simona Halep și Sorana Cîrstea, rachetele de aur ale tenisului românesc feminin.

Irina Begu se află pe locul 61, în timp ce Jaqueline Cristian, iar Ana Bogdan abia pe locul 96. Așadar, avem șase jucătoare în primele 100 ale lumii.

ADVERTISEMENT

Cum arată TOP 10 WTA

Iga Swiatek rămâne în continuare lider în clasamentul mondial, deși nu a participat la Madrid din cauza unei accidentări.

În cursa de urmărire a polonezei a intrat însă un nume surpriză. Barbora Krejcikova a depășit-o pe Paula Badosa, însă se află la mare distață de Swiatek, aproximativ 2.000 de puncte

ADVERTISEMENT

Cum arată topul celor mai bune zece jucătoare din lume

  1. Iga Swiatek 7.061 de puncte
  2. Barbora Krejcikova 5.002 puncte
  3. Paula Badosa 4.720 de puncte
  4. Maria Sakkari 4.596 de puncte
  5. Anett Kontaveit 4.446 de puncte
  6. Karolina Pliskova 4.152 de puncte
  7. Ons Jabeur 3.895 de puncte
  8. Aryna Sabalenka 3.721 de puncte
  9. Danielle Collins 3.216 de puncte
  10. Garbine Muguruza 3.135 de puncte
ADVERTISEMENT