News

Pedofil din Mangalia, reținut de polițiști. Abuzurile, descoperite în urma unor acțiuni informative în școli

Un bărbat de 36 de ani din Mangalia a fost reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi abuzat sexual de doi minori de 7 și 12 ani
14.10.2023 | 10:28
Pedofil din Mangalia retinut de politisti Abuzurile descoperite in urma unor actiuni informative in scoli
Pedofil, reținut la Mangalia. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Faptul inedit al acestui caz stă în modul în care polițiștii au aflat despre aceste abuzuri. Potrivit autorităților, polițiștii constănțeni s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea acestor fapte în urma unor acțiuni informative desfășurate în școli.

Pedofil din Mangalia, reținut pentru 24 de ore

Vineri, 13 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de de 36 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală. Polițiștii susțin că bărbatul ar fi întreținut mai multe raporturi sexuale cu doi minori, cu vârstele de 7 și 12 ani.

ADVERTISEMENT

Din cercetările poliției a reieșit că raporturile sexuale ar fi avut loc la domiciliul bărbatului, în schimbul unor sume modice de bani sau dulciuri. Sâmbătă, bărbatul urmează să fie prezentat în fața unui judecător cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile.

Ca fapt inedit al acestui caz, polițiștii au transmis că s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste fapte în urma unor acțiuni de informare desfășurate în școli. “În urma desfășurării unor activități informativ-preventive în cadrul unităților de învățământ, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea faptelor”, a transmis IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru copii și părinți

Asociat comunicatului de presă privind acest caz, polițiștii au transmis și o serie de recomandări atât părinților cât și copiiilor pentru prevenirea unor astfel de drame. Astfel, părinților li se recomandă să fie atenți la schimbările de comportament ale copiilor, să vorbească deschis cu ei și să zi prevină cu privire la aceste riscuri.

“Nu uitați că nu doar fetele, ci și băieții pot fi agresați sexual! Verificați cercul de prieteni al copilului, interesați-vă de locurile de petrecere a timpului liber! Atenționați mereu copiii să nu urce în mașini necunoscute, să nu vorbească și să nu plece cu străinii! Discutați cu copilul dumneavoastră, despre problemele pe care le are! Fiți atenți la schimbările lui de comportament”, au transmis polițiștii constănțeni.

ADVERTISEMENT

La fel, copiilor li se recomandă să evite cadouri și atenții din partea necunoscuților, și sunt sfătuiți să anunțe imediat prietenii, profesorii sau Poliția în cazul în care li se întâmplă ceva.

“Refuzați orice cadou care vine din partea unui necunoscut! Nu plecați la o petrecere, la plimbare cu mașina sau la domiciliul unei persoane necunoscute! Dacă ți se întâmplă ceva rău ție, colegilor tăi, prietenilor tăi, informează imediat părinții, profesorii sau Poliția”, se mai arată în comunicatul IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, un bărbat de 55 de ani din Constanța a fost reținut de polițiști, fiind acuzat că într-o perioadă de un an a convins nu mai puțin de 120 de copii să se întâlnească cu el cu scopul de a întreține relații sexuale sau să producă și să-i furnizeze materiale pornografice. Minorii erau racolați de pe rețelele de socializare, iar pe telefonul bărbatului, polițiștii au descoperit peste 500 de fotografii și înregistrări video, în care erau reprezentați băieți minori în diverse ipostaze sexuale.

ADVERTISEMENT