Sport

Încă nu a învins cancerul! Pele, internat din nou în spital după ce medicii i-au descoperit alte trei tumori

Legenda fotbalului brazilian a ajuns din nou pe mâna medicilor, la doar două luni de când anunța, plin de speranță, că a reușit să câștige lupta cu boala.
21.01.2022 | 13:57
Inca nu a invins cancerul Pele internat din nou in spital dupa ce medicii iau descoperit alte trei tumori
ADVERTISEMENT

Deși părea că a ieșit învingător din cel mai important „meci” disputat vreodată, a cărui miză este propria viață, prima parte a anului îl readuce pe Edson Arantes do Nascimento (81 de ani) – cunoscut microbiștilor sub numele de Pele – într-o situație disperată. Din nefericire, boala de care suferă a recidivat și l-a obligat să se interneze de urgență.

Pele a ajuns din nou pe patul de spital. Medicii i-au descoperit alte trei tumori în corp

Potrivit Mundo Deportivo, cel mai mare fotbalist brazilian al tuturor timpurilor a fost deja internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde medicii i-au descoperit alte trei tumori, la intestine, ficat și plămâni. Nu mai departe de 23 decembrie 2021, acesta finaliza ședințele de chimioterapie și părăsea unitatea medicală, bucuros că va putea petrece Crăciunul alături de cei dragi.

ADVERTISEMENT

Calvarul începuse încă din septembrie, cu o intervenție chirurgicală prin care i-a fost îndepărtată o tumoră localizată la colon. „Salut prieteni. Nu știu ce se întâmplă cu zvonurile, dar mesajele mele sunt în plină expansiune!!! În prezent există deja o neliniște care cutreieră lumea. Această fotografie a fost făcută chiar acum.

Poartă o vestă pentru că este Santista (n.r. din Santos) și frigul din Sao Paulo îl deranjează! Se recuperează bine și se încadrează în limitele normale.

ADVERTISEMENT

Scenariul normal de recuperare pentru un bărbat de vârsta lui, după o operație ca aceasta, este uneori cu doi pași înainte și cu un pas înapoi.

 Ieri era obosit și a făcut un mic pas înapoi. Astăzi au fost doi înainte! Vreau să mulțumesc din nou și mereu echipei geniale de aici, de la Einstein, și mai multă recunoștință pentru toată energia bună pe care o transmiteți”, anunța la acea vreme, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, fiica sa, Kely Nascimento-DeLuca, atașând și o imagine surprinsă chiar pe patul de spital.

ADVERTISEMENT

Pele, în lacrimi cu ocazia lansării documentarului despre cariera lui: „Eram doar o persoană normală”

Cu aproape un an în urmă, când problemele de sănătate ce aveau să urmeze erau încă departe, singurul fotbalist din istorie care a cucerit nu o dată, ci de trei ori trofeul Cupei Mondiale (n.r. în 1958, 1962, respectiv 1970) făcea o mărturisire care avea să emoționeze întreaga lume. Se întâmpla chiar în documentarul Netflix dedicat deopotrivă vieții și carierei sale impresionante.

Nu eram Superman! Nu făceam miracole sau altceva. Eram doar o persoană normală care a primit darul de a fi jucător de fotbal”, spunea Pele, rememorând unul dintre cele mai dificile momente trăite vreodată – finala pierdută de Brazilia pe teren propriu, în fața Uruguayului – și promisiunea făcută atunci tatălui său:

ADVERTISEMENT

„A fost o tragedie, nimeni nu se aștepta ca Brazilia să piardă finala în casa ei. La fel ca toată țara, tata plângea și, ca să-l opresc, i-am spus: ’Nu mai fi trist! O să câștig eu Cupa Mondială pentru Brazilia!’

În acel moment, nu am vrut să fiu Pelé. Nu mi-a plăcut, nu am vrut. Mă rugam: ‘Doamne, aceasta este ultima mea Cupă Mondială, ajută-mă să mă pregătesc pentru ultima mea Cupă Mondială’.

Nu cred că aș fi putut face ceva diferit. Nu a fost posibil. Te pierzi în aceste lucruri. Sunt brazilian”, a dezvăluit brazilianul, în producția respectivă.

ADVERTISEMENT