Sport

Penalty anulat după consultarea VAR în Rapid – Hermannstadt. Viorel Flueran a dictat lovitură de la 11 metri în prelungiri după o fază la limită. Video

Penalty anulat cu VAR în Rapid - Hermannstadt. În primă fază, „centralul” a arătat spre punctul cu var după un henț în careu comis de Alex Ioniță.
04.03.2023 | 21:40
Penalty anulat dupa consultarea VAR in Rapid  Hermannstadt Viorel Flueran a dictat lovitura de la 11 metri in prelungiri dupa o faza la limita Video
Penalty anulat cu VAR în Rapid - Hermannstadt. Sursă foto: captură digisport.ro.
ADVERTISEMENT
04-03-2023
20:09

Penalty acordat Rapidului după consultarea VAR în prelungiri

Viorel Flueran a avut de judecat din nou o fază complicată la duelul din finalul meciului dintre Baba Alhassan și Mattias Kait. „Centralul” meciului Rapid – Hermannstadt a fost chemat de Iulian Dima să vadă reluările de pe monitorul VAR, care arătau că jucătorul sibienilor l-a lovit cu brațul peste față pe fotbalistul introdus de Adrian Mutu în repriza secundă. 

În construcție fazei a avut loc o altă intrare la limită. Un fotbalist al Rapidului a ridicat piciorul sus, fiind surprins de reluările video într-o poziție flagrantă de joc periculos. Totuși, Viorel Flueran nu a luat în calcul și a analizat doar duelul dintre Alhassan și Kait, arătând spre punctul cu var. În final, Marko Dugandzic nu a profitat de ocazie și a ratat, după ce a fost ghicit de Letica. VEZI VIDEO AICI

Rapid are parte de un meci dificil chiar pe teren propriu în fața celor de la Hermannstadt, echipă fără victorie în acest an. Viorel Flueran a anulat un penalty în minutul 36 după ce inițial arătase fără ezitare spre punctul cu var în urma unui henț comis de Alexandru Ioniță în careu.

Penalty anulat cu VAR în Rapid – Hermannstadt. Viorel Flueran a acordat lovitură de pedeapasă în primă fază

La scurt timp după ce Silviu Balaure a deviat din șase metri centrarea venită de la Călin Popescu, iar mingea a intrat în poarta apărată de Horațiu Moldovan, Viorel Flueran a avut de luat o decizie complicată.

ADVERTISEMENT

Faza controversată a avut loc în minutul 36 după ce tot din flancul stâng al echipei lui Marius Măldărășanu a venit o nouă centrare, iar de această dată mingea a fost deviată cu mâna de Alexandru Ioniță. Viorel Flueran, „centralul” partidei din Giulești, a fluierat penalty fără să stea pe gânduri pentru un henț comis de jucătorul lui Adrian Mutu.

Spre nemulțumirea fanilor din tribună care au început imediat să-l huiduie pe arbitru. Ulterior, oficialul a mers la monitorul VAR pentru a revedea reluările și a revenit asupra deciziei. Mingea centrată de Opruț a fost deviată de Alexandru Ioniță, însă Viorel Flueran a considerat că nu a fost suficient pentru a-i sancționa pe „alb-vișinii”. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Alexandru Ioniță, titular alături de Ongenda și Papeau la Rapid

În premieră, Adrian Mutu a aliniat în echipa de start a Rapidului contra celor de la Hermannstadt tripleta magică formată din Ioniță, Ongenda și Papeau, despre care „Briliantul” a vorbit în amănunt la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Revenit după o accidentare, Papeau a avut o șansă bună de a marca în startul partidei. Mai exact, în minutul 4, șutul fotbalistului francez a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Letica. Este primul meci ca titular al lui Jayson Papeau după accidentarea al cărui verdict crunt a fost dezvăluit în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a mai evoluat în meciurile cu Chindia (33 de minute) și FC Botoșani (45 de minute), însă a intrat de pe banca de rezerve. De cealaltă parte, în primul meci în tricoul Rapidului, Ongenda nu a avut realizări notabile în prima repriză a meciului cu Hermannstadt.

Hermannstadt, fără victorie în 2023

Rapid caută a treia victorie consecutivă în meciul cu Hermannstadt, în timp ce sibienii caută primul succes în 2023. Echipa antrenată de Marius Măldărășanu a înregistrat cinci înfrângeri și două rezultate de egalitate de la reluarea SuperLigii după cantonamentul din iarnă.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Rapid are trei meciuri consecutive fără înfrângere și forțează clasarea pe podium înaintea play-off-ului. Echipa pregătită de Adrian Mutu o are adversară din acest punct de vedere pe FCSB, care se deplasează la Arad pentru meciul cu UTA, duminică, 5 martie, ora 21:00.

ADVERTISEMENT