Sport

Penalty uluitor ratat în La Liga. I s-a blocat piciorul în momentul execuției. Video

Ante Budimir, unul dintre cei mai prolifici atacanți din La Liga, a fost protagonistul unei faze de cascadorii râsului. Croatul a ratat incredibil un penalty.
16.04.2024 | 00:39
Penalty uluitor ratat in La Liga I sa blocat piciorul in momentul executiei Video
Ante Budimir, unul dintre cei mai prolifici atacanți din La Liga, a fost protagonistul unei faze de cascadorii râsului. Croatul a ratat incredibil un penalty. Sursă foto: @lasprovincias
ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în timpul meciului Osasuna Pamplona – FC Valencia, ultimul din cadrul etapei a 31-a a campionatului Spaniei. Ambele formații se află la mijlocul clasamentului, fără griji în privința retrogradării.

Penalty-ul din La Liga care va face înconjurul lumii

Oaspeții de la Valencia au deschis scorul repede prin Andre Almeida (18), iar apoi s-au apărat excelent reușind să păstreze avantajul. Partida din La Liga se îndrepta către victoria oaspeților, dar în minutele de prelungire Osasuna a beneficiat de un penalty.

ADVERTISEMENT

Era minutul 90+3 când atacantul croat Ante Budimir a căzut în careu tras de un fundaș advers. În prima fază, arbitrul Jose Munuera Montero a făcut semn ca jocul să continue, însă VAR-ul a intervenit și l-a chemat pe ”central” la margine.

După ce a revăzut imaginile la monitor, arbitrul a decis să acorde lovitură de la 11 metri pentru Osasuna. Cel care și-a asumat responsabilitatea a fost același Budimir, nimeni altul decât golgheterul echipei cu 16 reușite.

ADVERTISEMENT

Budimir putea deveni golgheterul La Liga dacă marca

Extrem de concentrat, croatul de 32 de ani a așteptat liniștit ca arbitrul să fluiere. A pornit spre balon, dar a încercat să întârzie o fracțiune de secundă execuția pentru a vedea în ce parte pleacă portarul Giorgi Mamardashvili.

Doar că georgianul a intuit bine și a rămas pe picioare. În acel moment, lui Ante Budimir i s-a blocat practic piciorul și a lovit doar din inerție balonul care s-a dus încet către poartă. Dar Mamardashvili era acolo și a prins lejer balonul.

ADVERTISEMENT

Atacantul croat a fost extrem de șocat de execuția ratată, la fel cum s-a întâmplat și cu antrenorul Osasunei Pamplona, Jagoba Arrasate, căruia nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat pe teren.

În cazul în care ar fi marcat de la 11 metri, Budimir ar fi fost în fruntea clasamentului golgheterilor din La Liga. El ar fi ajuns la 17 reușite în acest sezon și l-ar fi egalat pe ucraineanul Artem Dovbyk de la Girona.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat, Osasuna Pamplona, care sezonul precedent a jucat finala Cupei Spaniei, a rămas pe locul 11 în clasament, cu 39 de puncte, în timp ce FC Valencia a urcat pe poziția a 7-a, în apropierea zonei de cupe europene, cu 47 de puncte.

ADVERTISEMENT