News

Pensiile vor crește in 2021. Premierul Florin Cîțu dă asigurări că vor fi majorări consistente

27.01.2021 | 15:16
Pensiile vor creste in 2021 Premierul Florin Citu da asigurari ca vor fi majorari consistente
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a anunțat ce se va întâmpla în 2021 cu pensiile, în condițiile în care pensionarii au ieșit în stradă fiind nemulțumiți că pensiile nu au crescut cu 40% așa cum era stabilit prin lege.

Cîțu le-a dat asigurări pensionarilor că pensiile vor fi majorate, însă s-a ferit să vorbească în procente. Cu toate acestea, efortul bugetar până acum a fost de 9 miliarde de lei pentru a majora pensiile.

ADVERTISEMENT

Primul ministru al României a lăudat, de asemenea, campania de vaccinare din România și a dat asigurări că 2.4 milioane de oameni vor fi vaccinați până în martie și 10.7 milioane până în septembrie.

Florin Cîțu a vorbit despre majorarea pensiilor în România

Vom reintroduce în România bugetarea multianuală. Aceasta e discuția. Campania merge foarte bine, pe 25 eram pe locul 1 în UE ca o medie de vaccinări zilnice. Rămânem în top 6 în ceea ce privește toată campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

A trebuit să reconfigurăm pe termen foarte scurt pentru că companiile producătoare de vaccin și-au reajustat producția. Avem peste 500.000 de oameni vaccinați, e o campanie de vaccinare de succes. Vrem să nu mai avem focare în spitale.

Rămân aceleași obiective cu toate companiile producătoare de vaccin, să vaccinăm în septembrie 10.7 milioane de cetățeni, s-ar putea să fie mai rapid. Să avem 2.4 milioane de vaccinuri la 29 martie”, a explicat Cîțu.

ADVERTISEMENT

Premierul nu a oferit cifre exacte, însă a garantat că pensiile în 2021 vor fi mai mari decât cele din 2020. „Cheltuielile cu pensiile cresc cu 8 miliarde de lei în acest an.

Până să începem cu orice, alocațiile cresc cu 2.3 miliarde, suplimentăm bugetul cu 11 miliarde de lei. Pensiile de anul acesta va fi mai mare decât anul trecut. E o certitudine.

ADVERTISEMENT

Avem obiectiv clar, pensiile să fie bazate pe contributivitate. Pensiile vor fi mai mari decât în 2020. Când discutăm despre pensii trebuie să ne uităm la dimensiune pe termen lung”, a completat Cîțu.

ADVERTISEMENT