Fotbal international

Pentru ei banii nu contează! Cinci fotbaliști care au refuzat salarii uriașe

16.03.2020 | 14:30
Pentru ei banii nu conteaza Cinci fotbalisti care au refuzat salarii uriase
ADVERTISEMENT

Știm despre fotbaliști că trăiesc vieți luxoase și au salarii foarte mari, dar nu toți au aceleași aspirații. Există mai mulți jucători care au pus pe primul loc performanța sportivă în detrimentul unor salarii care depășeau limita imaginației… cel puțin ca sumă.

În fotbal banii sunt pe primul loc, iar țări precum China, SUA sau Arabia Saudită oferă salarii „astronomice” pentru fotbaliști. Unii acceptă banii, dar alții preferă să rămână în Europa sau să meargă în America de Sud pentru a începe noi aventuri în carieră.

ADVERTISEMENT

Cinci fotbaliști care au refuzat salarii uriașe

Cristiano Ronaldo a fost aproape de a semna cu o formație din China în 2016, iar oferta primită de el era cu adevărat imensă: 330.000.000 de euro și o primă anuală de 110.000.000 de euro.

Jorge Mendes, impresarul starului portughez a declarat la acea vreme că banii nu sunt atât de importanți, și că lui Cristiano Ronaldo îi place la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

„Cristiano este fericit la Real Madrid și nici nu intră în discuție o plecare a lui în China. Este cel mai bun fotbalist din lume, el nu joacă pentru bani, ci să facă performanță”, a mai spus Jorge Mendes.

Franck Ribery nu a vrut să meargă în țările arabe

Legenda lui Bayern Munchen a fost dorită în țările arabe, după despărțirea de bavarezi, dar francezul a refuzat și a semnat cu Fiorentina, o echipă cu tradiție din Serie A. Ribery a primit deja un premiu în Italia și anume titlul de jucătorul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Ribery se simte foarte bine la Fiorentina și a fost felicitat de Luca Toni, un alt fost fotbalist măreț care a plecat de la Bayern Munchen la formația din Florența. De când evoluează pentru fosta echipă a lui Adrian Mutu, Ribery a marcat două goluri și a dat două pase decisvă.

Daniele De Rossi a refuzat China pentru atmosfera din Argentina

După sfârșitul carierei sale la AS Roma, Daniele De Rossi a semnat cu Boca Juniors din Argentina, unde va juca pe celebrul stadion „La Bombonera”. Chiar dacă a avut o ofertă din China, De Rossi a ales cu inima și a ajuns într-o țară în care oamenii trăiesc și respiră fotbalul.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul a fost așteptat la aeroport de unii dintre cei mai fanatici suporteri din lume. „Nu puteam să mă retrag din fotbal fără să simt atmosfera din Argentina”, a spus De Rossi.

Francesco Totti, o viață la AS Roma

Francesco Totti a jucat toată viața pentru un singur club, AS Roma. Chiar dacă a avut o ofertă din Australia de la Sydnei FC, echipă la care a mers și Alessandro Del Pierro, un alt jucător legendar din Serie A, fostul căpitan al Romei a refuzat și a declarat că nu simte nevoia de nicio provocare nouă

„Nu simt nevoia să merg nicăieri. Roma este orașul în care am crescut și în care m-am format, iar mie îmi place ca lucrurile să rămână exact cum au fost și până acum”, a declarat Totti.

De-a lungul anilor, Real Madrid l-a dorit insistent pe Francesco Totti care a ales să rămână fidel clubului la care s-a format, devenind o adevărată legendă vie a lui AS Roma.

Iker Casillas, alungat de la Real Madrid, dar a refuzat oferte din China și SUA

Portarul legendar al lui Real Madrid a fost alungat de la formația spaniolă de Jose Mourinho, în urma unui conflict.

Chiar dacă a avut oferte din China și din Sua, Casillas și-a dorit să rămână în Europa, undeva aproape de casă, dar nu în Spania, pentru că nu putea să evolueze împotriva lui Real Madrid.

Astfel că „San Iker” a ales să plece la FC Porto, campioana Portugaliei, unde a fost așteptat cu brațele deschise atât de suporteri cât și de conducere

„Realitatea este că nu mi-am dorit să plec de la Real Madrid, dar nu am avut încotro. Nu pot să rămân într-o echipă unde nu mai este nevoie de mine.

Am ales Porto pentru că este o echipă mare, chiar dacă am avut oferte din Spania, dar și din China. În Spania nu am vrut să joc împotriva echipei care m-a crescut, iar pentru mine banii nu sunt atât de importanți în viață”, a declarat Iker Casillas.

  • 38 de ani a împlinit Iker Casillas pe 20 mai
ADVERTISEMENT