Premier League

Pep Guardiola a anunțat cine va fi urmașul său pe banca lui Manchester City: ”Este destinul lui”

Pep Guardiola mai are contract cu Manchester City până-n 2025, dar privește deja către viitor și le sugerează șefilor clubului că înlocuitorul perfect este un fost elev de-al său.
04.03.2023 | 19:12
Pep Guardiola a anuntat cine va fi urmasul sau pe banca lui Manchester City Este destinul lui
Pep Guardiola crede că fostul său elev, Vincent Komapny, îi va călca pe urme și va ajunge într-o zi pe banca lui Manchester City. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester City s-a impus în derbyul cu Newcastle, 2-0. Un rezultat cu care se distanțează de marea sa rivală, Manchester United, și pune presiune pe Arsenal, liderul ierarhiei.

Pep Guardiola este convins că fostul său elev, Vincent Kompany, îi va călca pe urme

Sosit la Manchester City în 2016, Pep Guardiola a obținut patru titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, patru Cupe ale Ligii și două Supercupe ale Angliei.

ADVERTISEMENT

Doar Liga Campionilor îi lipsește din palmares pe banca britanicilor. Acesta este principalul său obiectiv în acest an. Iar după 1-1 la Leipzig, City este favorită să meargă mai departe, către finală.

Acest lucru nu înseamnă însă că spaniolul renunță la luptă în campionat. Și nici în Cupa Angliei, cursă în care principalul adversar a rămas Manchester United. Aceasta în condițiile în care restul echipelor mari din Premier League au părăsit deja întrecerea.

ADVERTISEMENT

Următorul adversar pentru Manchester City este Burnley, liderul din Championship. O confruntare despre care Guardiola consideră că nu o să fie floare la ureche, chiar și în condițiile în care se va derula pe Etihad.

Și aceasta pentru că în opinia sa tehnicianul care o pregătește, fostul său elev, Vincent Kompany, este extrem de valoros. Dovadă că, în opinia sa, acesta va ajunge la un moment dat pe banca lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

”Sunt impresionat de constanța lor (n.r. a lui Burnley), numărul de meciuri, atât de greu, este incredibil. Sunt foarte aproape de promovare din nou, mă bucur pentru succesul lui.

Cu toții suntem fericiți să îl vedem din nou. Este o șansă să ajungem pe Wembley și vom încerca să concurăm împotriva lui Vinny și a echipei sale.

ADVERTISEMENT

Vincent Kompany va deveni antreorul lui Manchester City într-o zi. Cred că este scris în stele, așa că se va întâmpla. Mai devreme sau mai târziu. Când, nu știu.

E sentimentul meu, poate mă înșel. Stilul său de muncă, cunoștințele, ce a făcut, se descurcă foarte bine, știe clubul, mediul, de ce au nevoie oamenii noștri. Destinul lui e aici”, a spus Guardiola.

ADVERTISEMENT