Sport

Pep Guardiola iese la atac după ce Chelsea a cheltuit peste 300 de milioane de euro în iarnă: „Există regulamente și instituții”

Campania de transferuri a lui Chelsea din iarnă l-a făcut pe Guardiola să iasă la atac. Antrenorul lui Manchester City și-a adus aminte de un episod din trecut.
04.02.2023 | 23:24
Pep Guardiola iese la atac dupa ce Chelsea a cheltuit peste 300 de milioane de euro in iarna Exista regulamente si institutii
Pep Guardiola a ieșit la atac după transferurile pe bani mulți ale lui Chelsea. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Chelsea are un parcurs șters până în acest moment în Premier League, însă londonezii speră că odată cu transferurile din actuala perioadă de mercato să se redreseze. Pep Guardiola a ieșit la atac după ce echipa antrenată de Graham Potter a cheltuit în total 330 de milioane de euro pe jucători.

Campania de achiziții a lui Chelsea l-a făcut pe Guardiola să răbufnească

Chelsea a transferat nu mai puțin de 8 fotbaliști în perioada de mercato din iarnă. Ultimul și cel mai scump a fost transferul lui Enzo Fernandez, care a costat-o pe Chelsea 121 de milioane de euro. Pep Guardiola a observat atent mișcările echipei de pe Stamford Bridge și a „înțepat-o”.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul iberic și-a adus aminte de episodul petrecut în sezonul 2019/2020 când, în primă fază, Manchester City a fost exclusă din cupele europene și amendată cu 30 de milioane de euro. Perioada 2012-2016 este cea în care „cetățenii” au cheltuit aproape 700 de milioane de euro și au vândut jucători de „doar” 200 de milioane de euro.

Astfel, campioana Angliei a încălcat fair-play-ul financiar, aspect asupra căruia Pep Guardiola îi atrage atenția lui Chelsea. „Ceea ce a decis Chelsea să facă nu este treaba mea. Sincer, nu mă implic niciodată în deciziile altor cluburi.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a ieșit la atac după transferurile lui Chelsea din iarnă: „Nu uit”

Există regulamente și instituții care trebuie să facă asta. Opt cluburi ne-au acuzat… Nu uit. Opt sau nouă echipe din Premier League, au trimis o scrisoare la Premier League ca să fim excluși, să fim dați afară din Premier League.

Dar noi suntem a cincea echipă când vine vorba de cheltuieli nete, în ultimii cinci ani. Așa am câștigat 11 trofee”, a declarat Pep Guardiola, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

În a doua parte a sezonului, Chelsea vrea să regăsească drumul spre succes în Premier League. Echipa antrenată de Graham Potter se află pe locul 10, cu doar 29 de partide în 20 de meciuri. Pe 15 februarie, lodonezii dispută manșa tur a optimilor de finală din Liga Campionilor împotriva lui Dortmund în deplasare.

Chelsea a cheltuit 330 de milioane de euro pe jucători în perioada de mercato din iarnă

Chelsea l-a transferat pe Enzo Fernandez de la Benfica pentru 121 de milioane de euro. Mutarea campionului mondial a fost oficializată în ultima zi de mercato. Mijlocașul argentinian a semnat un contract valabil până în 2031.

ADVERTISEMENT

Al doilea cel mai scump transfer al iernii la Chelsea a fost cel al lui Mykhaylo Mudryk de la Șahtior Donețk. Tânărul fotbalist ucrainean este al treilea cel mai scump jucător din istoria lui Chelsea după Enzo Fernandez (121 de milioane de euro) și Romelu Lukaku (113 milioane de euro).

Pe lângă Enzo Fernandez şi Mykhaylo Mudryk, Chelsea i-a mai transferat pe Benoit Badiashile (38.000.000 euro, AS Monaco), Noni Madueke (35.000.000 euro, PSV), Malo Gusto (30.000.000 euro, Lyon), Andrey Santos (12.500.000 euro, Vasco da Gama), David Datro Fofana (12.000.000 euro, Molde) şi Joao Felix (împrumutat cu 11.000.000 euro de la Atletico Madrid).


  • Cota MAXBET pentru Manchester City: 1,75 este cota pentru „2 solist” la meciul Tottenham Hotspur – Manchester City. 

ADVERTISEMENT