Sport

Pep Guardiola, ironii la adresa rivalilor înainte de finala Cupei Angliei dintre Manchester City și Manchester United: „Suntem mai buni ca ei de mulți, mulți ani”

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, consideră că echipa sa e favorită în finala Cupei Angliei cu rivalii de la Manchester United.
03.06.2023 | 12:09
Pep Guardiola ironii la adresa rivalilor inainte de finala Cupei Angliei dintre Manchester City si Manchester United Suntem mai buni ca ei de multi multi ani
Pep Guardiola poate realiza o triplă istorică la Manchester City: Premier League, Cupa Angliei și UEFA Champions League. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a luat o decizie surprinzătoare înainte de marele meci dintre Manchester City și Manchester United, un adevărat derby care are ca miză încă un trofeu.

Pep Guardiola, conferință de presă înainte de marea finală a Cupei Angliei dintre Manchester City și Manchester United

Pep Guardiola a transmis un mesaj clar jucătorilor săi în acest final de sezon în care „cetățenii” pot realiza tripla în doar o săptămână: Premier League, Cupa Angliei și Liga Campionilor: „Ar fi bine pentru noi să ne gândim ce trebuie să facem doar la acest meci, nimic nu se schimbă. Trebuie să analizăm punctele foarte ale adversarului și să vedem slăbiciunile pe care le au.

ADVERTISEMENT

E un joc de fotbal, ăsta e cel mai important lucru. Nu putem controla ceea ce se întâmplă în afara terenului și în aceste ultime două meciuri trebuie să facem totul să câștigăm. Uneori suntem cei mai buni din lume, dar alteori nu jucăm bine. Așa e fotbalul”, a mai spus fostul mare fotbalist.

Antrenorul spaniol e sigur că parcursul din campionat și Champions League nu este relevant pentru acest meci: „O finală e despre cum ești în acel moment. Cele 90 de minute. Nu contează ce ai făcut în trecut, cât de bun ești sau nu”.

ADVERTISEMENT

Guardiola a ținut să sublinieze acest lucru și mai mult: „Contează cum performezi individual, ca echipă, fiecare detaliu din cele 90-95 de minute. Nu contează ce am realizat până acum”.

Pep Guardiola consideră că Manchester City a fost superioară rivalilor de la Manchester United: „Pentru mulți, mulți ani”

Cu toate acestea, Pep Guardiola a spus lucrurilor pe nume„În Premier League am fost mai buni ca ei, nu doar în acest sezon. Suntem mai buni ca ei de mulți, mulți ani. Dar e doar un singur meci și trebuie să arătăm cea mai bună versiune a noastră, să fim cei mai buni pentru a-i învinge”.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul „cetățenilor” nu exclude ca marea finală de pe Wembley să fie decisă la loviturile de departajare: „Depinde de jucători. Uneori exersează penalty-urile, alteori nu. E foarte important să acordăm atenție, în ultimul timp finalele se decid de multe ori în prelungiri sau la penalty-uri. E un aspect pe care încercăm să-l controlăm.

Cred că e un atu important mentalitatea. Înainte de loviturile de departajare sunt două variante: iei mingea și înscrii, sau bați și spui Nu voi marca. Asta face diferența dacă marchezi sau nu. La asta trebuie să lucrăm. 

ADVERTISEMENT

Trebuie să te decizi dacă trimiți în stânga sau dreapta, din panenka, sau altă decizie. Dar asumă-ți în totalitate execuția pentru că e o șansă mare să înscrii”. 


  • 4.20 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „vor fi prelungiri: da” la meciul Manchester City – Manchester United

ADVERTISEMENT