Sport

Pep Guardiola rămâne legat sufletește de Manchester City, dar amână reînnoirea contractului

Pep Guardiola a intrat în ultimul an de contract cu Manchester City. Spaniolul spune că își dorește să rămână pe Etihad, dar preferă să poarte discuțiile finale după Mondialul din iarnă.
16.08.2022 | 09:29
Pep Guardiola ramane legat sufleteste de Manchester City dar amana reinnoirea contractului
Pep Guardiola și-ar dori să rămână la Manchester City, dar amână semnarea unui nou contract pentru partea a doua a sezonului. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patru titluri în ultimele cinci sezoane de Premier League, o Cupă a Angliei, de patru ori Cupa Ligii, plus două Supercupe ale Angliei. Doar UEFA Champions League, cel mai important țel al celor de la Manchester City, îi lipsește din palmares lui Pep Guardiola.

Un proiect reușit, mai cu seamă că, în această vară, s-a stabilit și un alt record. Deja sunt 174 de milioane de lire sterline obținute din vânzarea de jucători. Motiv pentru care Manchester City și-ar dori ca Guardiola să rămână la echipă și după vara lui 2023. Pep însă nu vrea să se pripească.

ADVERTISEMENT

”Nu mi-aș schimba viața de-aici nicio secundă”, spune Pep Guardiola

Manchester City începe Premier League 2022-23 din postura de favorită la titlu. Postură pe care o are și în UEFA Champions League. Așa cum s-a întâmplat și-n anii din urmă.

În aceste condiții, desigur, toată lumea se aștepta ca și Pep Guardiola, precum managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, să-și prelungească acordul. Unul care expiră la finele sezonului viitor.

ADVERTISEMENT

Numai că spaniolul nu pare să se grăbească. Guardiola a recunoscut că au existat deja discuții cu conducerea privind un nou contract. Dar a preferat să amâne o decizie. Măcar până de Crăciun. Ceea ce înseamnă după Cupa Mondială din Qatar.

”Nu mi-aș schimba viața de-aici nicio secundă. Este deja al șaptelea sezon. Am vorbit cu clubul. Mijlocul sezonului, sfârșitul sezonului, vom vorbi din nou despre cum ne simțim și vom decide ce este mai bine pentru club.

ADVERTISEMENT

Am spus de multe ori, dacă vor, aș vrea să stau mai mult, dar în același timp trebuie să fiu sigur. Nu este al doilea sau al treilea sezon, sunt deja mulți ani de colaborare, și trebuie să văd cum se comportă jucătorii.

Nu vreau să fiu o problemă, uneori când extinzi lucrurile și le forțezi nu e bine. Așa că trebuie să mergem mai departe și să ne relaxăm. Lucrurile se rezolvă într-un mod natural. Vom vedea ce se întâmplă în timpul sezonului și cum ne simțim, iar apoi să luăm cea mai bună decizie pentru club”, a spus Guardiola.

ADVERTISEMENT

Nu exclude plecarea lui Bernardo Silva

L-a pus pe gânduri înfrângerea cu Liverpool, 1-3, în FA Community Shield (Supercupa Angliei)? Sau modul în care se va comporta echipa în condițiile în care lotul a suferit o mulțime de schimbări?

Probabil că ambele variante sunt valabile. Dar mai ales cea din urmă. Pentru că, Manchester City a schimbat liniile. Și este normal ca Pep Guardiola să aștepte să vadă cum va reacționa grupul la aceste modificări.

Cu atât mai mult cu cât lista de plecări poate să fie completată și de un alt jucător pe care Guardiola îl apreciază foarte mult. Este vorba despre Bernardo Silva. Care și-a exprimat clar dorința de a se despărți de Manchester City, și este dorit de FC Barcelona și PSG.

De altfel, Guardiola a abordat și acest subiect. Recunoscând că nu are puterea de a-l ține pe jucător. ”Dacă va rămâne este perfect, dacă va pleca atunci așa este fotbalul.

Nu sunt genul de persoană care să blocheze dorința unui jucător. Viața de fotbalist este scurtă. Bernardo Silva va trebui să discute cu clubul, eu nu mă implic niciodată în aceste probleme. Dar dorința jucătorului este cel mai important lucru.

Evident, mi-aș dori ca Bernardo să rămână la noi, este un jucător special. Dar nu știu ce se va întâmpla”, a spus Guardiola.

Pentru moment, startul în Premier League e perfect, cu maximum de puncte în primele două runde. Manchester City e lider, la egalitate cu Arsenal, dar are un golaveraj mai bun. „Cetăţenii“ au deschis sezonul cu 2-0 la West Ham, iar în runda precedentă a spulberat Bournemouth cu 4-0.

ADVERTISEMENT