Sport

Pep Guardiola, răspuns tranșant la comparația Haaland – Messi. ”Cel mai bun pe care l-am văzut vreodată”

Erling Haaland bate record după record și îi răsplătește încrederea lui Pep Guardiola, care și l-a dorit la City, însă antrenorul rămâne fidel ideii că Messi este numărul unu.
03.05.2023 | 12:35
Pep Guardiola raspuns transant la comparatia Haaland  Messi Cel mai bun pe care lam vazut vreodata
Guardiola nu se ferește de cuvinte mari atunci când îl caracterizează pe Haaland, dar nuanțează afirmațiile când în discuție apare numele Messi. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fie că vorbim despre Manchester City, Premier League sau Liga Campionilor, Erling Haaland pare decis să bată record după record. Spre satisfacția lui Pep Guardiola, care probează că nu s-a înșelat atunci când s-a bătut pentru a-l aduce la echipa sa. Însă când în discuție apare numele lui Messi, discursul tehnicianului rămâne același pe care-l știm dintotdeauna.

Pep Guardiola nu are dubii: ”Leo este jucătorul complet, cel mai bun pe care l-am văzut vreodată. Haaland are mentalitatea Messi privind pofta de gol”

Manchester City este în semifinalele Ligii Campionilor. Iar în Premier League a reușit o revenire fantastică și, chiar dacă este la două puncte de Arsenal, este principala favorită la titlu.

ADVERTISEMENT

Și aceasta pentru că are două meciuri mai puțin. Astfel că este la mâna sa. Chiar și în condițiile în care are de dus în paralel și lupta pentru Champions League. Obiectivul primordial pentru Pep Guardiola.

În obținerea acestor performanțe, nu mai este un secret, principalul atu al ”cetățenilor” a fost Erling Haaland. O veritabilă mașină de goluri, norvegianul a bătut record după record.

ADVERTISEMENT

Ultima ispravă de gen este cea consemnată după reușita contra lui Fulham. Una care i-a permis să ajungă la 50 de goluri într-o stagiune, în toate competițiile. Lucru care nu s-a mai întâmplat de aproape un secol (Tom Waring, 1930 – 1931).

Ca și, în plus, să aibă 34 de reușite în campionat. Record egalat, performanța fiind trecută și-n contul lui Andy Cole (1993-1994, Newcastle) și Alan Shearer (1994-1995, Blackburn). Însă pe vremea când în competiție erau 22 de echipe.

ADVERTISEMENT

Nu este de mirare în acest context că Guardiola nu se ferește de cuvinte mari atunci când își caracterizează elevul. Însă lucrurile sunt nuanțate în momentul în care în discuție este adus fostul său elev, Leo Messi. Cel care a marcat de 73 de ori, sub comanda sa, în stagiunea 2011-12.

”Messi sau Haaland? În ceea ce privește obiectivele și mentalitatea, da, se poate face o comparație. Erling are aceeași foame de goluri precum Messi.

ADVERTISEMENT

Însă, per total, nu poți să compari niciun jucător cu Messi. Leo este jucătorul complet, cel mai bun pe care l-am văzut vreodată.

Viziune, pase, competitivitate, multe lucruri…să sperăm că Haaland se va apropia de Leo, ar fi minunat pentru noi”, a spus Guardiola potrivit The Guardian.


  • 2,14 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „peste 3,5 goluri” la meciul Manchester City – West Ham United

ADVERTISEMENT